SUBSIM Radio Room Forums



SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Sub/Naval + Other Games > Classic Subsims
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-13-23, 12:44 AM   #1
astvitaliy1982
Lieutenant
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 261
Downloads: 550
Uploads: 0
Default Silent Hunter 2 & Destroyer Command

Hello everyone!) I've been looking at two classic simulators for a long time - Destroyer Command and Silent Hunter 2. Now I'm working on studying game files. I managed to discover one small but useful point. Both of these games work perfectly with the program - Generic mod enabler (JSGME). I don't have to put the SH2-DC INTEROP v1.1 PATCH or the Projekt Messerwetzer Multiplayer patch directly into the game. I just need to install them using JSGME. And I can always roll back all my actions. Just sharing my observations )
astvitaliy1982 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-23, 01:01 AM   #2
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: On a tilted, overheated, overpopulated spinning mudball on Collision course with Andromeda Galaxy
Posts: 28,039
Downloads: 22
Uploads: 0


Default

thanks for sharing
__________________

"Only two things are infinite; The Universe and human squirrelyness; and I'm not too sure about the Universe"
Aktungbby is offline   Reply With Quote
Old 03-13-23, 02:56 AM   #3
astvitaliy1982
Lieutenant
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 261
Downloads: 550
Uploads: 0
Default astvitaliy1982

Please help me figure out these names.
In patch 1.1 for the Destroyer Commander in the file (Destroyer Command\Text\English\Sim)
added these lines.
-----------------------------------------
57 SLIDE_BG|SLMenu
58 SLIDE_HELM_BG|SlMenuHelm
124 CIC_MAP_NOTE_ENTER|Enter Map Note
453 DEPTH_CHG_LABEL_CHARGES_SML|CHARGES
480 HELM_BG|Helm
481 HELM_LG|HelmLg
482 HELM_COMPASS_PROMPT|Set ship course
596 MAIN_HEADING_DEG|%2s %3d Deg
722 TDC_DIAL_IMAGE_1|TorpedoDial1
723 TDC_DIAL_IMAGE_2|TorpedoDial2
724 TDC_DIAL_IMAGE_LG_2|TorpedoDial2Lg
725 TDC_DIAL_IMAGE_LG_4|TorpedoDial4Lg
1417 BTN_TEXT_YES|Yes
1418 BTN_TEXT_NO|NO
1419 BTN_TEXT_TEAM|TEAM
1420 BTN_TEXT_ALL|ALL
1422 PROMPT_TEAM_BTN|Send Message to Team
1423 PROMPT_ALL_BTN|Send Message to All
------------------------------------------


What do the SL and Lg symbols mean ? -

SLMenu
SlMenuHelm
HelmLg
TorpedoDial2Lg
TorpedoDial4Lg


And also, what do the names of 16h mean? -
(what is 16h?)

16hradar
16hradarparts
16htdc
16htorpstatswitches
16lradar
16lradarparts
16ltdc
16ltorpstatswitches

I will be grateful for any help)
astvitaliy1982 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-23, 11:31 AM   #4
Vox165
Soundman
 
Join Date: Aug 2016
Location: Penns Woods
Posts: 149
Downloads: 141
Uploads: 0


Default

Yep JSGME is very useful for these sims. Subsim is the best source for mods . FYI Many of the SH2 mods work in DC because both were designed to work together in MP. Example “ sergbuto’s v3.0 sea mod for SH2 works in DC too.

“Lg” is probably referring to 1024 resolution. The sim had separate graphic files for 640 vs 1024 resolutions.
Example: HelmLeft.tga(640x480) and HelmLeftLg.tga (1024x768).

“ 16h”. not sure. But I think this is a transparent lgraphic to display things like dial pointers as the sim runs. .

“ SL” Refers to a graphic that have to do with flyout or “Sliding Control Panel” that appears on the right side of the screen when pointer is move there.

Some file types you will be interested in are.
UDF. ( Unit definition File . All units parameters. Many types are modeled)
ADF ( Ammunition def files)
DDF ( Sensors )
SDF ( Scenario and campaign script files)
DSF ( System files effect image positions in windows etc
All of the above are txt and can be opened and change via Word Pad, and are very useful and a lot fun to experiment. There are an amazing number of multinational Units, radar, sonar , sensors systems , ammo types. etc modeled in DC . Scenario can be built from scratch or along with an editor such as Kriegstanz. Even though the scenarios in the default game are scripted they can be made made more dynamic and AI improved DIY.

JRF( 3D models AFAIK cant be changed without a special program)

Tons of stuff to play with. I haven’t played SH2 in years, but I still enjoy playing around with DC.
Hope that helps.

Last edited by Vox165; 03-14-23 at 09:21 AM.
Vox165 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-23, 12:48 PM   #5
astvitaliy1982
Lieutenant
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 261
Downloads: 550
Uploads: 0
Default astvitaliy1982

Thank you for such a detailed answer. Now it will become much more interesting to view the files of these games)
astvitaliy1982 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-23, 08:26 PM   #6
BrassMonkey
Seaman
 
Join Date: Sep 2021
Location: Pensacola Florida U.S.A>
Posts: 41
Downloads: 1129
Uploads: 0
Default SH2 & Destroyer command

Me and my son, play this against each other all the time LAN 2 computers,
IP etc., but we play sub vr sub, ''team challenge' .... long range torpedoes. kill each other by sound, or top of the water . using both patches To play. Follow torpedoes, SH2 is clear under the water by turning off ''FOG'', shallow water, periscope depth only deep ....love these two games.
my input good day.
BrassMonkey is offline   Reply With Quote
Old 03-14-23, 12:00 AM   #7
astvitaliy1982
Lieutenant
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 261
Downloads: 550
Uploads: 0
Default astvitaliy1982

Unfortunately, I can't use the Projekt Messerwetzer patch yet. The mouse in the game is very fast and I am currently searching for the file that is responsible for this setting.
astvitaliy1982 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-23, 06:20 AM   #8
Vox165
Soundman
 
Join Date: Aug 2016
Location: Penns Woods
Posts: 149
Downloads: 141
Uploads: 0


Default

Fast Mouse SH2/DC is a common problem running under the PM patch. See this post for one solution.

https://www.subsim.com/radioroom/sho...d.php?t=249438

Inaddition, Some players report that setting compatibility to XP helps.
Vox165 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-23, 04:33 PM   #9
astvitaliy1982
Lieutenant
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 261
Downloads: 550
Uploads: 0
Default astvitaliy1982

Installing XP compatibility solved this problem.)))
And I also installed additional DLL files from the dxwrapper program.

https://github.com/elishacloud/dxwrapper/releases

Installed them using JSGME. Created a small DXW mod and placed the dxwrapper
files in the MODS/DXW/Shell folder.

Then, using the method of scientific poke, adjusted the settings of the dxwrapper.ini file

The following picture turned out:

[General]
RealDllPath = AUTO
WrapperMode = AUTO
LoadCustomDllPath =
ExcludeProcess =
IncludeProcess =
RunProcess =
WaitForProcess = 0
DisableLogging = 0

[Plugins]
LoadPlugins = 1
LoadFromScriptsOnly = 1

[Compatibility]
Dd7to9 = 0
D3d8to9 = 1
DDrawCompat = 0
Dinputto8 = 1
DisableGameUX = 1
DxWnd = 0
EnableDdrawWrapper = 0
EnableD3d9Wrapper = 1
EnableDinput8Wrapper = 0
EnableDsoundWrapper = 1
HandleExceptions = 1
SingleProcAffinity = 0

[DDrawCompat]
DDrawCompat20 = 0
DDrawCompat21 = 0
DDrawCompat31 = 0
DDrawCompatDisableGDIHook = 0
DDrawCompatNoProcAffinity = 0

[ddraw]
ConvertToDirectDraw7 = 0
ConvertToDirect3D7 = 0
DdrawFixByteAlignment = 0
DdrawOverrideBitMode = 0

[Dd7to9]
AutoFrameSkip = 0
DdrawEmulateSurface = 0
DdrawRemoveScanlines = 0
DdrawReadFromGDI = 0
DdrawWriteToGDI = 0
DdrawLimitDisplayModeCount = 0
DdrawUseNativeResolution = 0
DdrawClippedWidth = 0
DdrawClippedHeight = 0
DdrawOverrideWidth = 0
DdrawOverrideHeight = 0
DdrawOverrideRefreshRate = 0
DdrawIntegerScalingClamp = 0
DdrawMaintainAspectRatio = 0

[d3d9]
AnisotropicFiltering = 1
AntiAliasing = 1
EnableVSync = 1
EnableWindowMode = 0
ForceMixedVertexProcessing = 1
ForceSystemMemVertexCache = 1
ForceVsyncMode = 1
FullscreenWindowMode = 0
WindowModeBorder = 0

[FullScreen]
FullScreen = 1
ForceWindowResize = 1
WaitForWindowChanges = 0

[dinput8]
FilterNonActiveInput = 1

[dsound]
Num2DBuffers = 1
Num3DBuffers = 0
ForceCertification = 0
ForceExclusiveMode = 1
ForceSoftwareMixing = 1
ForceHardwareMixing = 0
ForceHQ3DSoftMixing = 0
ForceNonStaticBuffers = 0
ForceVoiceManagement = 0
ForcePrimaryBufferFormat = 1
PrimaryBufferBits = 32
PrimaryBufferSamples = 44100
PrimaryBufferChannels = 2
AudioClipDetection = 1


P.S. Now, I think I'll go to bed)))
astvitaliy1982 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-23, 05:06 PM   #10
rik007
Seasoned Skipper
 
Join Date: Jan 2002
Location: Holland
Posts: 722
Downloads: 120
Uploads: 0
Default

vox165: I'm really surprised with your accurate answers. My compliments. I looked in my drawers for my dusty installation discs but found nothing ...
rik007 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-23, 10:21 PM   #11
astvitaliy1982
Lieutenant
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 261
Downloads: 550
Uploads: 0
Default astvitaliy1982

I recommend you to use this site)

https://archive.org/details/Nova_DestroyerCommandUSA

https://archive.org/details/Silent_Hunter_II_USA
astvitaliy1982 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-23, 10:42 PM   #12
astvitaliy1982
Lieutenant
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 261
Downloads: 550
Uploads: 0
Default astvitaliy1982

The creator of dxwrapper assures that the sound quality in old games can be improved by changing the parameter PrimaryBufferSamples = 44100 to 48000, 96000 or 192000. The old laptop I'm currently working on supports the 48000 parameter. The loading of the game increased by two seconds. That's all I noticed. Unfortunately, I could not test the sound, because it was late at night and the volume on the laptop was turned off.
astvitaliy1982 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-23, 03:34 AM   #13
astvitaliy1982
Lieutenant
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 261
Downloads: 550
Uploads: 0
Default astvitaliy1982

Does anyone still have a working link for KORALLE 1.0.0 BETA 2 ?
astvitaliy1982 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-23, 07:45 AM   #14
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: One hour from Music City USA!
Posts: 9,816
Downloads: 444
Uploads: 2


Default

I sent a PM to Onkel Neal, asking about that file astvitaliy1982, and included you in the address. We'll see if Onkel Neal can possibly find it on the SubSim site. I also have (had??) a rather extensive collection of SH2/DC files on an old computer that is long dead, but I probably have the hard drive in my "catalog" in the basement workroom (if the hard drive didn't also crash and die). I'll try to get a few minutes later today and go through my database of filenames and see if I can find a copy. Don't hold your breath waiting though... the chances of a "find" are slim-to-none

btw: That particular file looks like it used to be part of the SubSim Bonus Mods section.
__________________

"...and bollocks to the naysayer/s" - Jimbuna
propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 03-15-23, 08:27 AM   #15
astvitaliy1982
Lieutenant
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 261
Downloads: 550
Uploads: 0
Default astvitaliy1982

Tested dxwraper today. Unfortunately, the sound settings in this program are not stable for me. I believe that each user should set these settings individually, for his computer. There were no problems with graphic Dll files.
astvitaliy1982 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2024 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.