SUBSIM Radio Room Forums



SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 5
Forget password? Reset here

Get ready for a whole new level of realism!
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-15-22, 07:40 PM   #121
TBird9595
Nub
 
Join Date: Nov 2022
Location: Co. Donegal, Ireland
Posts: 3
Downloads: 4
Uploads: 0
Default

Hi KaleunMarco,

I had tried setting it to 1920x1080 but as I said, it just ran in a very small window. However, after reading your reply I had another go and realised that I had not unchecked the 'Run in windowed mode' box. I did that, and now it looks fine!


Thanks again
TBird9595 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-22, 12:06 AM   #122
KaleunMarco
Ocean Warrior
 
KaleunMarco's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicago area, which is more dangerous than Omaha Beach.
Posts: 3,464
Downloads: 415
Uploads: 23


Default

Quote:
Originally Posted by TBird9595 View Post
Hi KaleunMarco,

I had tried setting it to 1920x1080 but as I said, it just ran in a very small window. However, after reading your reply I had another go and realised that I had not unchecked the 'Run in windowed mode' box. I did that, and now it looks fine!


Thanks again
that's excellent news!
sometimes, we old Kaleuns forget about some of the less sophisticated options.
__________________
there are only two things in the world: submarines and targets.
Fortis et stabilis et fidelis, semper


------------------------------------------------------------
Silent Hunter 4 1.5 Gold Edition on CDROM
LAA enabled
Dell XPS with 32 GB Ram running Win10
KaleunMarco is offline   Reply With Quote
Old 11-16-22, 09:10 AM   #123
Onkel Neal
Born to Run Silent
 
Onkel Neal's Avatar
 
Join Date: Jan 1997
Location: Cougar Trap, Texas
Posts: 21,103
Downloads: 525
Uploads: 223


Default

Quote:
Originally Posted by TBird9595 View Post
Hi KaleunMarco,

I had tried setting it to 1920x1080 but as I said, it just ran in a very small window. However, after reading your reply I had another go and realised that I had not unchecked the 'Run in windowed mode' box. I did that, and now it looks fine!


Thanks again

You know, sometimes people make a post requesting help and they learn what the problem is and how to fix it, but they reply with "nevermind, I fixed it" without sharing what they discovered worked.

You sir, are not one of those people. Nominated


.
.
.
__________________
SUBSIM - 26 Years on the Web
Onkel Neal is offline   Reply With Quote
Old 02-25-23, 11:35 AM   #124
Cmndrgray
Swabbie
 
Join Date: Aug 2005
Location: Kettering, England
Posts: 7
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

I haven't played SH5 for sometime now, when I went to play it today it says please enter activation code, however I can't find my box or user manual with my activation code.


Is there anyway to bypass this so that I'm able to play.


I've contacted the UBISoft help desk but no reply so far.


Many thanks


Michael
Cmndrgray is offline   Reply With Quote
Old 02-25-23, 12:46 PM   #125
Yolo911
Watch
 
Join Date: Mar 2009
Location: Woodland, CA
Posts: 29
Downloads: 7
Uploads: 0
Default KSD

This MOD stuff is REALLY hard to understand. (SH5 Twos major mod)I finally have it running. I started my first patrol through Steam. I saw the KSD ICON and clicked on it but it didn't make any sense to me at all. I couldn't even sure of it's purpose.

So after all I went though all of the gyrations to install everything I didn't have time to finish the patrol. And when I exited partway to the initial destination it said the patrol was over.

Now I haven't gone back into the program again . I thought I would explore KSD first. I suspected it was a way to start the game. After trying several different logins(it doesn't specify what I am logging into, It accepted the Steam login. At this point nothing progresses. I tried many combinations of the various boxes but nothing happens.

ANy idea how this thing works? OR can I skip all of this and just go through Steam again to start my game? I know that these mods have a big problem with saved games and that there is a ritual that must be performed before loading a save or advancing to another level. Which I can't figure out either.

Thanks



Nevermind. I just tried to start it on Steam and all I get are errors. It isn't worth the frustration. i'm deleteing it.

Last edited by Yolo911; 02-25-23 at 03:51 PM.
Yolo911 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-23, 01:33 AM   #126
GreekMantanis
Bilge Rat
 
Join Date: Mar 2023
Posts: 1
Downloads: 1
Uploads: 0
Default SH5 Crashes

hey guys i recently bought SH5 in Uplay but everytime i click on new campaign it crashes i have no mods ive tried many times reinstalling the game but it dont works i tried disabling fullscreen ive tried all compatibility mods but it always crashes when i click new campaign i have Windows 11 Pro

Any help will be much appreciated
GreekMantanis is offline   Reply With Quote
Old 03-02-23, 03:32 AM   #127
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 25,824
Downloads: 22
Uploads: 0


Default welcome aboard!

GreekMantanis! When it comes to playing SHV on WIN 11...."it's all Greek to me" too!
__________________

"Only two things are infinite; The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe"
Aktungbby is offline   Reply With Quote
Old 03-02-23, 08:45 AM   #128
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: One hour from Music City USA!
Posts: 9,244
Downloads: 424
Uploads: 1


Default

GreekMantanis, SH5 is just like SH3 and SH4 on the 'modern' Windows OS, in that the game was designed with WinXP DirectX v9 internals (the game engine). In that regard, you have to tell Windows not to help with the game's display. To do that, you need to navigate to the game folder where you have SH5 installed. Find the SH5.exe file, right-click on it and choose "Properties" from the bottom of the list. Then click on the "Compatibility" tab and then change some of the settings. Depending upon your computer, video card and display, you might have to change one, or several of the settings. Win11 is similar to Win10 in that regard and SH3, 4 & 5 are basically the same. Here is a picture from SH4 on my Win11 laptop, and the choices I had to make to get SH4 displaying properly:



Your computer might require the same, but most likely different settings. That upper "High DPI Settings..." Window comes up after you click on the "Change high DPI settings" button of the window below, which is the actual "Properties" window. You might not need the Compatibility Mode change, and you might not need the Administrator setting tick mark, but you almost certainly will need the "Disable fullscreen optimizations" ticked, as well as that "High DPI scaling override" with "Application" set from the "Change high DPI settings" button. On my laptop, I had to click that upper button on the "High DPI settings for..." window, since the computer wants to "scale" everything on my display to 125% for whatever reason, and when it does that with the game, some of the game's interface goes outside the displays boundary, of course... Anyway, try those settings (less the "scaling" change) and see what you get.

If you are going to eventually use the TWoS mod, and you installed the game to the "default" path, you are in "C:\Program Files (x86) \Ubisoft \Battle for the Atlantic..." or whatever the name of the SH5 folder is (I don't have it installed on this computer), Windows will rollback any alterations attempted in that folder. You will have move the game to a folder outside of a Program Files folder. If you create your own "Games" folder on the C drive and then install to that folder, any modding attempts will function correctly. vdr1981 mentions that in a pdf that comes with his mod.
__________________

"...and bollocks to the naysayer/s" - Jimbuna
propbeanie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2023 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.