SUBSIM Radio Room Forums



SUBSIM: The Web's #1 resource for all submarine & naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-19-2021, 08:06 PM   #1
subdizzle
Swabbie
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 12
Downloads: 42
Uploads: 0
Default How to get Sh4 working with anti aliasing in 2021? Geforce Experience not detecting

Hey i just installed Sh4 again with the Ops Monsun 'Dark waters" updated mod to try out some more u-boating in 2021 but have an issue: Whats the best way in current year to force anti aliasing and other graphics in SH4? I have an Nvidia graphics card and the program "Geforce Experience" but it doesnt detect silent hunter 4 at all in order to edit its graphics settings. Thanks.

edit: And while we're at it, how do i bring up the stadmeter again in the UZO and periscope? For estimating range? Thanks Its been a while.

Last edited by subdizzle; 10-19-2021 at 08:17 PM.
subdizzle is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2021, 08:26 PM   #2
Mad Mardigan
The Old Man
 
Mad Mardigan's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Grand Rapids, Mi.
Posts: 1,305
Downloads: 365
Uploads: 0


radar

Quote:
Originally Posted by subdizzle View Post
Hey i just installed Sh4 again with the Ops Monsun 'Dark waters" updated mod to try out some more u-boating in 2021 but have an issue: Whats the best way in current year to force anti aliasing and other graphics in SH4? I have an Nvidia graphics card and the program "Geforce Experience" but it doesnt detect silent hunter 4 at all in order to edit its graphics settings. Thanks.

edit: And while we're at it, how do i bring up the stadmeter again in the UZO and periscope? For estimating range? Thanks Its been a while.
On the stadimeter no idea...
As for the card settings...

Nvidia, you should have a nvidia control panel... in it, (after opening the control panel up, that is...) look for "manage 3D setting" in the menu on the left side.

Opening that up, should see a 2 tabbed menu, dead center...

click on the tab "program settings"...

in that, you will be able to do a search for the SH4.exe (or any games .exe, for that matter.)

From there, should be able to make any edits/adjustments there in that tabbed section, as well.

Any issues/problems ask... & will do what is possible to assist.. or someone else will...

Hope this info helps...



M. M.
__________________
Mad Mardigan is online   Reply With Quote
Old 10-20-2021, 06:34 AM   #3
subdizzle
Swabbie
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 12
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

Thanks, turns out in my Windows 11 install i didnt have the nvidia control panel. And when i tried to install it it says it wasnt compatible with my driver

So without the Stadimeter how are you estimating the range to the target? There used to be an area in the periscope and UZO where you entered the information on target, but with dark waters it seems to be removed.
subdizzle is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2021, 09:39 AM   #4
JapLance
Captain
 
Join Date: Feb 2006
Location: Palma, Spain
Posts: 511
Downloads: 306
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by subdizzle View Post
Thanks, turns out in my Windows 11 install i didnt have the nvidia control panel. And when i tried to install it it says it wasnt compatible with my driver

So without the Stadimeter how are you estimating the range to the target? There used to be an area in the periscope and UZO where you entered the information on target, but with dark waters it seems to be removed.
In Dark Waters I could only use the stadimeter in the Attack Periscope. It is activated by a circle in the upper area. Don't know if it can be invoked from another position.
__________________
Greetings from Spain
JapLance's ships for SH4
JapLance is online   Reply With Quote
Old 10-20-2021, 12:41 PM   #5
Mad Mardigan
The Old Man
 
Mad Mardigan's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Grand Rapids, Mi.
Posts: 1,305
Downloads: 365
Uploads: 0


radar

Quote:
Originally Posted by subdizzle View Post
Thanks, turns out in my Windows 11 install i didn't have the NVidia control panel. And when i tried to install it it says it wasnt compatible with my driver

So without the Stadimeter how are you estimating the range to the target? There used to be an area in the periscope and UZO where you entered the information on target, but with dark waters it seems to be removed.
Have to say... I am beginning to hate Windows... just for that reason... among a few... other choice reasons, which I won't go into here...



M. M.
__________________
Mad Mardigan is online   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2021 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.