SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   SH5 Mods Workshop (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=249)
-   -   [REL]The Wolves of Steel - SH5 Megamod (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=210703)

ironcold 10-17-18 12:10 PM

Quote:

Originally Posted by Fifi (Post 2572869)

But what i was trying to explain is, when i have an unknown contact in notepad and when i click « send to TDC » button, i no longer have Beno telling me what kind of contact it is (closing merchant/warship etc) like before update.
Now i get all the TDC dials instead...
It was very useful to me when he told me what i could hear :yep:

I have the same Probs since 2.2.8.
When i want to mark a contact in Hydrophone, TDC Dials pop up and I´m not able to follow the Contact or let do this Job "Benno".

vdr1981 10-17-18 12:26 PM

Quote:

Originally Posted by ironcold (Post 2572933)
I have the same Probs since 2.2.8.
When i want to mark a contact in Hydrophone, TDC Dials pop up and I´m not able to follow the Contact or let do this Job "Benno".

Re-read posts No #11027 and #11032...

lvl4F 10-17-18 12:27 PM

Greetings dear captains, I would like to know if there a the possibility of changing the pack of textures in low, that comes by default in the DynEnv V2.9. "Main Mod Low Resolution Patch"

I have a good pc, and I would like to improve even more the graphics, with a pack of textures in high and any other visual improvement, I also take the opportunity to ask, if it exists or if someone can advise me, about some mod that improves the simulator graphically.

Many thanks to the creators of this magnificent megamod, it really a very well done job, and thanks to the captains who dedicate their time in answering my concerns.

Fifi 10-17-18 01:39 PM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2572900)
I think I know what you mean now. You actually discovered sort of "cheat function" of now removed "send to TDC" button which was allowing our AI sonarman to detect even contacts in his deaf angles and outside of detection range.
I wasn't aware of this before and I can not really understand the logic behind it...:hmmm:

Exactly :up:
As you said it was kind of cheat... but very useful :yep:
I’m completely unable to determinate if a contact is closing or going away or staying constant... (in real nav of course)
I just can follow the bearing, that’s about it.
2.2.8 makes the game even more difficult to me :arrgh!:
(But i like it)

Lanzfeld 10-17-18 04:03 PM

Okay another thing I found with the range selector on the TDC. Especially at ranges between 1000 and 2000 meters......it is terribly inaccurate. I tested it with auto TDC and map contacts on. When you lock up a target and measure the range and then look at the TDC the adjustable knob setting does not match what the measured range is. Four instance when the range is reported at 1400 merers the knob selector looks like it’s at around 1800 meters.

So it seems the best way to enter a range when you are doing manual TDC is to type in the number down below in the XO window

Maybe I’m making a mistake. I’ll test it more.

( I only test these things because I care!)

Fifi 10-18-18 11:35 AM

Don’t Know if it’s accurate or not, but fortunately the distance is not important as target speed and AOB :yep:

Damn, those destroyers in 1940 are tough :timeout:
Did they already have the hedge dogs at this time?? God!
I thought my career was ended...had 4 of them on top of me...been depth charged 3 whole hours!! :o
Was about to surrender when they turned away...i think their convoy was too far away and without their escort. Or they runned out of depth charges!

Anyway i survived this time because and only because of my deep depth.
First time i dive to 190m :doh:

Lanzfeld 10-18-18 11:43 AM

Well distance becomes more and more important the father away you are from a zero degree GYRO angle. :up:

So if I’m doing a 60 degree shot it’s critical.

But please don’t tell me not to do these shots because of a game graphical error!

vdr1981 10-18-18 11:53 AM

Quote:

Originally Posted by Lanzfeld (Post 2573096)
Well distance becomes more and more important the father away you are from a zero degree GYRO angle. :up:

So if I’m doing a 60 degree shot it’s critical.

But please don’t tell me not to do these shots because of a game graphical error!

That is why you have a tooltip with correct range every time you manually adjust range dial. I guess you've noticed that...

Lanzfeld 10-18-18 12:06 PM

Yes sir.....on that tooltip!:Kaleun_Salute:


Also.....fun fact:

The Coal Freighter 2900T’s draft is NOT nearly as deep as 7 meters in the game like the ID manual says! More like 3 or 4. :hmmm:

Lanzfeld 10-18-18 02:40 PM

Just a quick poll.....

Do you guys give a status report every day or do you wait for BdU to ask for one?

I think it was historical give a report a day wasn’t it?

lvl4F 10-18-18 03:24 PM

I must have a certain amount of post or something else in this forum, so that you can answer a simple question?

Anyway, I already solve it, I converted all the textures to 4K, disarm and use the best graphics of their mods, DynEnv 2.9, Enviroment 15, without touching physics, only volumetric lights, shadows, brightness and blah blah blah, and I made my own mod, it looks like a movie.

So thanks for nothing, and until next time.:yeah:

Fifi 10-19-18 12:52 AM

Quote:

Originally Posted by lvl4F (Post 2573136)
I must have a certain amount of post or something else in this forum, so that you can answer a simple question?.

Certainty not. If there is no answers, that’s probably because we don’t know what to answer :03:

@ Vecko:
After around 250 000 tons, i still earn only the iron cross second class.
I guess the medals stuff is kind of broken, or did i miss something?
(Through KSD i’m Credited with 4 medals at least)

THEBERBSTER 10-19-18 04:18 AM

A Warm Welcome To The Subsim Community > lv14F
Subsim <> Make A Donation <> See The Benefits <> Support The Community
SH3 – 4 - 5 Tutorials > Downloads > Other Useful Information > See Links in My Signature Below

Lanzfeld 10-19-18 09:17 AM

A request good sir!

Using Real Nav....I understand why the “time to course end” and “range to course end” buttons under the navigator are greyed out.

But can we enable the first button “maximum range at current speed”?

It seems he would know this and it is very useful!

vdr1981 10-19-18 10:07 AM

Quote:

Originally Posted by Lanzfeld (Post 2573237)
A request good sir!

Using Real Nav....I understand why the “time to course end” and “range to course end” buttons under the navigator are greyed out.

But can we enable the first button “maximum range at current speed”?

It seems he would know this and it is very useful!

I agree, but I don't know how to do it. I tried this before and I wasn't successful...:hmmm: That been said, many of remaining small illogicalities would be fixed if I only knew how to do it.:wah:

Quote:

Originally Posted by Fifi (Post 2573196)
I guess the medals stuff is kind of broken?

That's right...KSD medals and awards are historically accurate.


All times are GMT -5. The time now is 09:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2023 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.