SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   SH5 Mods Workshop (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=249)
-   -   [REL]The Wolves of Steel - SH5 Megamod (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=210703)

Equilax 06-15-15 01:00 PM

2 Attachment(s)
Sorry for my intrusion, am I the only who can't change campaign? I have uninstalled and reinstalled the game, i follow the instructions for install the mod and everything gone fine this time (after 5-6 times i start to be expert), i started a new campaign and i completed all goals but when deadline at 6/1/1940 nothing happens and i cannot select other missions. Before start to play when i was to the bunker i saved and reload the game out VDR told me.

psykopatsak 06-15-15 01:09 PM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2321293)
It happens but only sometimes due to random unit activation...

I don't know how many times I have started campaign over again but I never saw something like that.
If they detect you, they'll shout at you...Simple as that...

And for any further AI related doubts you should check IRAI thread/changelog, things will get much more clear for you, I'm sure...http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=171973

Well, I have two incidents of airplane attack on the polish taskforce triggering gun attacks on me the same instant the ships start to manovre. It felt like the ships main guns just picked closest surface target upon coming under attack. *MIGHT* be a coincidence, but it felt like the coincidence was too exact.

Also two incidents of a friendly warship and a polish merchant passing each other within a few kilometres without the warship opening fire. After I shot with my deck gun, it took until the merchant started searchlights and zig-zaging when suddenly the warship opens fire.

vdr1981 06-15-15 01:32 PM

Quote:

Originally Posted by Equilax (Post 2321311)
Sorry for my intrusion, am I the only who can't change campaign? I have uninstalled and reinstalled the game, i follow the instructions for install the mod and everything gone fine this time (after 5-6 times i start to be expert), i started a new campaign and i completed all goals but when deadline at 6/1/1940 nothing happens and i cannot select other missions. Before start to play when i was to the bunker i saved and reload the game out VDR told me.

Yes, that's because you started campaign before hotfix3, right?
This is classic example of stuck tonnage bar bug, but luckally it is over now...:)
You only have to change any of "IsCompleted=false" to "IsCompleted=true" lines in Campaign.cfg (from your last gamesave before 6/1/40) file and your problem will be solved...Happy times are waiting!:up:

Also make sure to enable latest patch and hotfix before you enter Happy Times...

THEBERBSTER 06-15-15 01:52 PM

Is the 0000-00-00 corruption happening a lot or am I just unlucky?

This seems to be something again that started to happen around the same time last year as the tonnage bar problems.

I have not had one like this before 0333-05-84

Of the 4 units destroyed to date 2 warships, 2 merchants only 1 destroyed mark has showed on the map.

Just reloaded the game to day and now have 4 destroyed marks showing on the map.

While the date can be edited in the Captain’s Log it’s just an irritating constant reminder of how bugged this game is.

http://i58.tinypic.com/2yjr3mw.jpg



vdr1981 06-15-15 02:27 PM

Quote:

Originally Posted by THEBERBSTER (Post 2321325)
Is the 0000-00-00 corruption happening a lot or am I just unlucky?

Always for me...Fortunately there is no other side effects...
You can change manually strange date numbers in captainglog.oni file from gamesave for your current patrol or in cariertrack.upc file for previous patrols...

THE_MASK 06-15-15 02:32 PM

Shipwreck mod is just a few ships on the bottom . They are terrain objects and your computer wouldn't even know LOL . I will see if I can get rid of the dates altogether that THEBERBSTER speaks about .
If you don't want the Kiel lite mod then just remove the campaign folder from my Terrain mod (take out campaign and menu folders) . I cannot justify 25fps in Kiel with an AMD290 graphics card . Any future updates to the terrain mod will be just the terrain part and mostly just colors . unless there is a specific port or place you want fixing up .
Page CaptainLog
[G35 I84]
Name=DateText (I just changed the font to do not load font)
http://i60.tinypic.com/1ci92.jpg

gap 06-15-15 02:44 PM

Quote:

Originally Posted by gap (Post 2321080)
The patch will be ready tomorrow :up:

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2321220)
Gap, If you haven't created patch already I did something. Would you like to take a look to see is everything OK with my changes to cfg files?

Sorry Vecko for being late. I was out all the day long. Here's the patch:
http://www.mediafire.com/download/4m...s_ws_patch.zip

It should limit weather change interval to 1-2 hours (min-max) and wind speed to 0-5 m/s. You can use it, or you can send me the files edited by you, if you prefer. :salute:

Equilax 06-15-15 04:20 PM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2321318)
Yes, that's because you started campaign before hotfix3, right?
This is classic example of stuck tonnage bar bug, but luckally it is over now...:)
You only have to change any of "IsCompleted=false" to "IsCompleted=true" lines in Campaign.cfg (from your last gamesave before 6/1/40) file and your problem will be solved...Happy times are waiting!:up:

Also make sure to enable latest patch and hotfix before you enter Happy Times...

Yes you are right i started before hotfix3. I tried to edit the Campaign.cfg file but i guess i do something wrong because the game continue to crash when i load the gamesave file, it also delete all the change i did before start the game :hmmm: i'll try again tomorrow. Thank you.

vdr1981 06-15-15 05:04 PM

Quote:

Originally Posted by gap (Post 2321332)
Sorry Vecko for being late. I was out all the day long. Here's the patch:
http://www.mediafire.com/download/4m...s_ws_patch.zip

It should limit weather change interval to 1-2 hours (min-max) and wind speed to 0-5 m/s. You can use it, or you can send me the files edited by you, if you prefer. :salute:

OK, I'll start Black Pit campaign (from France) and sail to the central Atlantic...:salute:

gap 06-15-15 05:13 PM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2321215)
I extracted it from Das Boot movie and merge it with real torpedo sound from some mod from SH4, can remember which one though...:haha:

No, I am not talking about torpedo launch sound. That one sounds good! I mean the one played when an interface button is pushed (scope raise/lower, ship selection in SOAN, top right menu tab, TDC imput mode toggle, etc.). It sounds more as a water drop than an analogic button being pushed... :)

Quote:

Originally Posted by psykopatsak (Post 2321272)
And AI ships dont recognize each other as enemies unless I opened fire with the deck gun (when the polish merchant started its searchlight, Schelsweig Holstein suddenly opened up and Roflstomped it). Also, some polish destryers that hadnt spotted me yet were attacked by airplanes, but their main batteries started shooting at me instead.

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2321293)
I don't know how many times I have started campaign over again but I never saw something like that.
If they detect you, they'll shout at you...Simple as that...

Quote:

Originally Posted by psykopatsak (Post 2321313)
Well, I have two incidents of airplane attack on the polish taskforce triggering gun attacks on me the same instant the ships start to manovre. It felt like the ships main guns just picked closest surface target upon coming under attack. *MIGHT* be a coincidence, but it felt like the coincidence was too exact.

Also two incidents of a friendly warship and a polish merchant passing each other within a few kilometres without the warship opening fire. After I shot with my deck gun, it took until the merchant started searchlights and zig-zaging when suddenly the warship opens fire.

Two incidents which deserve being reported in IRAI thread IMO, though TDW has been rather quiet during the last months.

Talking more specifically about your experience of air raids triggering a gun attack on you (rather than against the attacking planes), IIRC AI units can only focus on an enemy at a time. This is a game limitation. Moreover, I seem to remember that IRAI got a routine for helping AI units to decide which enemy they should aim ther weapons at, when more than one enemy is within their range. Enemy unit type and/or enemy range might be considered. Maybe the said routine is mistakenly taking into account ALL the enemy units that are within firing range, rather than limiting itself to the ones that have already been detected. :hmm2:

EDIT: ...or maybe after getting alerted by the air raid, the Polish taskforce finally spotted you, and they decided to aim their guns to what they considered a more valuable target.

gap 06-15-15 05:15 PM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2321354)
OK, I'll start Black Pit campaign (from France) and sail to the central Atlantic...:salute:

Fingers crossed...
Testing area and season not relevant with this patch. Anywhere, anytime, weather change interval and wind speed should be within the said intervals. :yep:

THEBERBSTER 06-15-15 06:02 PM

The invisible prop/screw is powering this along at the original speed of 5 knots
http://i58.tinypic.com/nq5mpf.jpg

Still going at 5 knots
http://i57.tinypic.com/2zq5sfl.jpg

Not anymore
http://i57.tinypic.com/ac8igw.jpg

No prop/screw yet still able to cover quite a distance.
I had to stay with it for quite a while until it eventually sank.

THEBERBSTER 06-15-15 06:06 PM

The date corruptions do not seem to serve any purpose as all the data has already been recorded correctly and can be see in the Captain's Log each time the icon is pressed.

vdr1981 06-15-15 06:42 PM

Quote:

Originally Posted by gap (Post 2321361)
Fingers crossed...
Testing area and season not relevant with this patch. Anywhere, anytime, weather change interval and wind speed should be within the said intervals. :yep:

Not so good news I'm afraid Gap...:nope:

First try, without reloading:
Black Pit, Starting date September 20th 13:00h
Initial wind 2 m/s

First weather change, September 22nd 08:40h
Wind 4 m/s

Second weather change, September 24th 07:50h
Wind 0 m/s


Second try, loaded save, grid BE56:
Date: Sep 23rd 09:00h, Initial wind 7 m/s

First weather change: Sep 25th 04:10h
Wind 15 m/s


It seems that in the campaign weather change intervals are completely ignored, while there is a still chance that wind speed limits are taken into account...
But after reload, it's even worse...:huh: :nope:

kevinsue 06-15-15 08:07 PM

Ship Capsize & Listing Effects 1.0_by vdr1981 in action....
 
http://i59.tinypic.com/2saee0k.jpg


All times are GMT -5. The time now is 12:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1995- 2023 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.