SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   SH5 Mods Workshop (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=249)
-   -   [REL]The Wolves of Steel - SH5 Megamod (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=210703)

fitzcarraldo 03-25-21 10:19 AM

Many thanks for the new update :Kaleun_Cheers:

Smoke in boats: I see in 2.2.23 a very tiny smoke in the exhaust holes. Really very tiny.

Regards.

Fitzcarraldo :Kaleun_Salute:

Theoatmeal2 03-25-21 12:25 PM

Shadowing destroyer?
 
I Have a destroyer that stays just in the horizon it never approaches and everytime I change course it does too. This is really annoying I can neither engage or disengage.

Is this a form of copy protection? Annoy me to death. I have the legal copy from steam.

Never Mind I saved and reloaded the game and it went away. Maybe a bug. I`m running the latest steam version with wolves of steel.

Einsamer-Wolf 03-25-21 01:25 PM

So after a full reinstallation, both SH5 and TWOS, it still shows 2.2.13. I don't know if this is a bug, but this version doesn't seem to work for me :06:

Aktungbby 03-25-21 01:35 PM

welcome aboard!
 
Einsamer-Wolf!:Kaleun_Salute:

fitzcarraldo 03-25-21 02:06 PM

Quote:

Originally Posted by Theoatmeal2 (Post 2738635)
I Have a destroyer that stays just in the horizon it never approaches and everytime I change course it does too. This is really annoying I can neither engage or disengage.

Is this a form of copy protection? Annoy me to death. I have the legal copy from steam.

Never Mind I saved and reloaded the game and it went away. Maybe a bug. I`m running the latest steam version with wolves of steel.

I think you are a victim of an old bug of vanilla SH5, the "sticky destroyers". Save your game and reload it is the solution.

Regards.

Fitzcarraldo :salute:

Kal_Maximus_U669 03-25-21 06:15 PM

Quote:

Originally Posted by GrenSo (Post 2738565)
I tested this first but with SubExhaust 1.0.5 by TheDarkWraith the game crashed if I load a gamesave or also just a historical mission, instead of the testmission from SubExhaust 1.0.5 by TheDarkWraith. I activated it at the end of all other mods but I tested it not as just the only activated one.

Hi GrenSo I just tested without the mods just TheDarkWraith :Kaleun_Wink:
http://image.noelshack.com/fichiers/...6-00-04-19.png
I tested with the test mission ... then with the campaign ... it works but the smoke and very low ... even with different engine speed with the mods is ditto .... :k_confused: moreover it depends on the camera angle and the light otherwise you would hardly see anything
it would be necessary to ask vdr 1981 to know where to intervene ? :wah:

vdr1981 03-26-21 03:10 AM

Quote:

Originally Posted by GrenSo (Post 2738047)
Hi Vecko,
can you tell me if it is possible that one of the standard TWoS mods can be a reason why the subs do not have any smoke exhaust effects anymore?

Nope, not possible. All U boats have visible smoke exhausts except Uflak...


Quote:

Originally Posted by Einsamer-Wolf (Post 2738586)
I patched it again with the correct installation path but it still shows 2.2.13. Now I do a complete reinstallation with the 2.2.24 full. Perhaps this will also solve my torp crisis :doh:

You really have be sure about your SH5 installation path before you install TWoS


Quote:

Originally Posted by fitzcarraldo (Post 2738600)
Many thanks for the new update :Kaleun_Cheers:

Smoke in boats: I see in 2.2.23 a very tiny smoke in the exhaust holes. Really very tiny.

Regards.

Fitzcarraldo :Kaleun_Salute:

In order to have clearly visible smoke exhausts, particles have to be set quite high. :yep: I have mine set one step from maximum for example...:yep:

Einsamer-Wolf 03-26-21 06:33 AM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2738762)
You really have be sure about your SH5 installation path before you install TWoS

Excuse me, but I know my SH5 installation path (E:/Spiele/Steam/Steamapps/common/Silent Hunter 5). TWOS therefore works absolutely fine, but it is still v2.2.13. Neither the update nor the full package changed anything: Top right corner says v1.20 and top left corner v2.2.13. I did every step mentioned in the PDF manual.

I use steam version of SH5 by the way.

vdr1981 03-26-21 07:17 AM

Quote:

Originally Posted by Einsamer-Wolf (Post 2738776)
Excuse me, but I know my SH5 installation path (E:/Spiele/Steam/Steamapps/common/Silent Hunter 5). TWOS therefore works absolutely fine, but it is still v2.2.13. Neither the update nor the full package changed anything: Top right corner says v1.20 and top left corner v2.2.13. I did every step mentioned in the PDF manual.

I use steam version of SH5 by the way.

No idea then, sorry...

Kal_Maximus_U669 03-26-21 08:50 AM

Smoke exhaust
 
Hello Vecko I followed your recommendation ... I tried to vary the graphics parameters but nothing helped (I was already at the maximum) :oops:
ah yes thank you for the work on wolf of steel ... kind regards K.M_U669

vdr1981 03-26-21 12:34 PM

Quote:

Originally Posted by Kal_Maximus_U669 (Post 2738799)
Hello Vecko I followed your recommendation ... I tried to vary the graphics parameters but nothing helped (I was already at the maximum) :oops:
ah yes thank you for the work on wolf of steel ... kind regards K.M_U669

Well, smoke should be there...:hmmm:

https://i.postimg.cc/pd0dGKPV/SH5-Im...6-18-28-58.png

https://i.postimg.cc/fLJR6kbc/SH5-Im...6-18-29-30.png

Einsamer-Wolf 03-26-21 01:13 PM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2738789)
No idea then, sorry...

Okay it sems like I found the problem:

After starting TWOS without any other mods it says v2.2.24.
After enabling them, its v2.2.13 again.

My mods are:
https://www.bilder-upload.eu/bild-9c...82340.png.html

Belmondo 03-26-21 05:05 PM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2738829)

I have a question about Boss why is he going to the navigation chart

GrenSo 03-27-21 08:11 AM

Quote:

Originally Posted by Einsamer-Wolf (Post 2738834)
Okay it sems like I found the problem:

After starting TWOS without any other mods it says v2.2.24.
After enabling them, its v2.2.13 again.

My mods are:
https://www.bilder-upload.eu/bild-9c...82340.png.html


The reason for the wrong shown version is the German translation of TWoS from Han2007, because the version is just a text in one file.
This is the reason why I do not use it anymore an play it in Englisch.

GrenSo 03-27-21 08:13 AM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2738829)
Well, smoke should be there...:hmmm:


I done today a complete new installation of SH5 mit all UBI patches and install than TWoS. Everything was fine but in stock version of TWoS - without any mods - I cannot see any smoke on the subs. I know I had it in past but I cannot tell when or when I lose it, because I noticed it last weekend with TWoS version 2.2.23.


All times are GMT -5. The time now is 07:16 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1995- 2022 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.