SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=202)
-   -   Command Displays and Message Box to Small (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=251209)

gandyrail 12-02-2021 08:50 PM

Command Displays and Message Box to Small
 
Got SH4 running with Win10 on my laptop.
Everything looks to run ok but the command boxes, rudder, speed, and course; including text box are very small. Screen look great.. is there a solution.

Mad Mardigan 12-02-2021 09:14 PM

Quote:

Originally Posted by gandyrail (Post 2781296)
Got SH4 running with Win10 on my laptop.
Everything looks to run ok but the command boxes, rudder, speed, and course; including text box are very small. Screen look great.. is there a solution.

Desk top... lap top... what is your monitor resolution... what is the make & dimensions of it...??? :hmmm:

This info will help.

:Kaleun_Salute:

M. M.

gandyrail 12-02-2021 09:48 PM

small HUD
 
Thanks for responding
Running 3140 x 2160 at 60 hz game resolution to get picture full screen
I am using an Asus Q536F Laptop/Notebook
The following from system info:
Device name DESKTOP-05I2P40
Processor Intel(R) Core(TM) i7-8565U CPU @ 1.80GHz 1.99 GHz
Installed RAM 16.0 GB (15.8 GB usable)
Device ID EACB18E3-9179-4F7D-8B31-7BF9A59F1897
Product ID 00325-81303-33845-AAOEM
System type 64-bit operating system, x64-based processor
Pen and touch Pen and touch support with 10 touch points
.....
Edition Windows 10 Home
Version 21H1
Installed on ‎11/‎6/‎2020
OS build 19043.1348
Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.3920.0
....
would like to run with this laptop but SH4 runs on my older ASUS 17" ok .. its a tank of a machine.

gandyrail 12-02-2021 09:50 PM

This monitor is 15"

KaleunMarco 12-02-2021 10:42 PM

Command Displays and Message Box Too Small
 
Quote:

Originally Posted by gandyrail (Post 2781296)
Got SH4 running with Win10 on my laptop.
Everything looks to run ok but the command boxes, rudder, speed, and course; including text box are very small. Screen look great.. is there a solution.

jumping in here.....

what you call the command box sounds like where your orders display.
you can move that box by clicking on the little X and dragging it around the screen to wherever you want it to go.
you can also make it taller, vertically, by placing your mouse on either the top edge or bottom edge and clicking and dragging up (or down).
there is a limit to its size and you will see that when the box ceases to become taller.

as far as the compass, EOT (engine order telegraph), and the depth gauge are concerned, the mod set you are playing determines their size. some mod sets have additional mods for larger gauges. Capn Scurvy made a bunch of mods for various mod sets. Search the DOWNLOADS forum for a larger gauges mod for whatever mod set you are playing.

good luck, Herr Kaleun!

:Kaleun_Salute:

gandyrail 12-02-2021 11:07 PM

Small text box
 
Herr Kaleun;
the text Im talking about is like when I get a contact or airplane. It shows time when we dive etc. I really need to get that larger
The rudder, heading, and engine speed are ok being small
Im ok with the square buttons being small although I have trouble reading the marks on them. I want to read the text for the time info it gives me.
most of the commands I will find keyboard shortcuts and reach for the mouse a little as possible.
Thanks for responding. Nice to know about the mods That might provide some solution.
I'm looking at the data files and see a font...might play with fonts size there.

propbeanie 12-03-2021 09:11 AM

Is that a 4:3 ratio? Pick a lower resolution in the game's Graphic Settings from the Options menu. I have a 17"ws monitor at 1920x1080 on my laptop, and that is almost too small... of course, older eyes and all, but still. I do not notice any difference in display "quality" though, between it and the older 17"ws laptop at 1600x900, except in the text size.

KaleunMarco 12-03-2021 10:16 AM

Quote:

Originally Posted by gandyrail (Post 2781305)
Herr Kaleun;
the text Im talking about is like when I get a contact or airplane. It shows time when we dive etc. I really need to get that larger
The rudder, heading, and engine speed are ok being small
Im ok with the square buttons being small although I have trouble reading the marks on them. I want to read the text for the time info it gives me.
most of the commands I will find keyboard shortcuts and reach for the mouse a little as possible.
Thanks for responding. Nice to know about the mods That might provide some solution.
I'm looking at the data files and see a font...might play with fonts size there.

ah, yes, we are referring to the same thing.
i told you how to make the box larger however, i am unaware of how to make the FONT larger.
not sure anyone has had success with that.
BTW, i understand exactly how you feel as you try to the small fonts.

Mad Mardigan 12-03-2021 05:17 PM

Quote:

Originally Posted by KaleunMarco (Post 2781353)
ah, yes, we are referring to the same thing.
i told you how to make the box larger however, i am unaware of how to make the FONT larger.
not sure anyone has had success with that.
BTW, i understand exactly how you feel as you try to the small fonts.

My solution... get a bigger widescreen monitor... :D

I have an Emerson 50 incher WS TV that's PC monitor capable... & wow... feels like you're in the thick of it all... :o with THX sound.... felt like I got blown out of My chair... :haha:

:Kaleun_Salute:

M. M.

KaleunMarco 12-03-2021 06:30 PM

Quote:

Originally Posted by Mad Mardigan (Post 2781381)
My solution... get a bigger widescreen monitor... :D

I have an Emerson 50 incher WS TV that's PC monitor capable... & wow... feels like you're in the thick of it all... :o with THX sound.... felt like I got blown out of My chair... :haha:

:Kaleun_Salute:

M. M.

50 inch monitor, eh?
that is larger than my 1080 dpi television, and i watch that from 10-12 feet away.
50 inch monitor at arm's length? i am a child of the 50's, the radiation from the monitor, alone, would kill me.

Mad Mardigan 12-03-2021 09:40 PM

Quote:

Originally Posted by KaleunMarco (Post 2781390)
50 inch monitor, eh?
that is larger than my 1080 dpi television, and i watch that from 10-12 feet away.
50 inch monitor at arm's length? i am a child of the 50's, the radiation from the monitor, alone, would kill me.

:haha: :har: :haha: :D

*wipes away tears of mirth* wheeeewwwhhhhhh... ok, now that I can breath. Thanks for that belly laugh, KaleunMarco. :shucks:

When I was using it, in monitor mode (as well, as for My consoles.. see PS3, & the like... I also used it for watching movies... heck, still do, along with normal TV. Just not as a monitor or gaming.

My... *sighs* :doh: :o gf, hijacked it... for just standard TV related viewing.... awww women... :hmmm: :yep: Can't live with 'em, sometimes... can't do without 'em *shrugs*

:Kaleun_Salute:

M. M.


All times are GMT -5. The time now is 04:18 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1995- 2022 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.