SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   SH5 Mods Workshop (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=249)
-   -   [REL]The Wolves of Steel - SH5 Megamod (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=210703)

Claudia 07-08-15 11:47 AM

Five hours ago i found a convoy. It was a Hermes Carrier with a lot of destroyers. The carrier was damaged by 2 torpedoes but not destroyed. The destroyers began looking for me. A few minutes later the game CTD. Yesterday in a similar situation, same result.

Then I remember the test we did the other day and what Vecko said:

Quote:

CTD which I was talking about is SHsim.act /AI related and it will occur only when leader unit in hunter killer group is engaged and damaged (not dead). If battleship is alone or if it's not set as a leader , CTD wont occur...
Quote:

Some new findings regarding damaged task force leader CTD...
It seems that the game will only CTD if player is hiding from escorts with electric engines on "all stop" or if they lose sound contact. It's definitely some kind of IRAI /ship tactics bug. The game also wont CTD if damaged unit is not set as a leader or it is alone...Maybe we should start new thread for this issue so maybe we could attract even TDW's attention...
A little thought: This game is currently great thanks to the work of all of you. We have a lot of fantastic mods, megamods, all kind of customization, etc. But unfortunately we do not have enough stability. I think this should be the first target.

It is almost impossible to enjoy the game if half of the times we start an interesting battle, the game CTDs sooner or later.

I think the main problem in the game now is some bug related to IRAI. But TDW seems not to be here… Then the question is, can we handle this? Is there anything we can do?

This game needs stability, everything else seems secondary. I can help in testing and surely more things. But we need someone with enough knowledge and desire to lead all this. And a new thread.

I hope you agree. Thanks for reading :03:

vdr1981 07-08-15 12:07 PM

Quote:

Originally Posted by Claudia (Post 2327239)

This game needs stability, everything else seems secondary. I can help in testing and surely more things. But we need someone with sufficient knowledge and desire to lead all this. And a new thread.

I hope you agree. Thanks for reading :03:

I agree completely! :yep:
Actually, the CTD you've experienced is the last one if we talk about convoy/units engagement. The probable cause is somewhere within IRAI ship tactics script but I really don't know much about them. I made a bug report in IRAI thread but it seems that TDW is finished with his work on SH5...:(

So far I only know that the game wont CTD if leading battleship is declared dead by the game sooner (use more torpedoes) or if you use fast underwater propulsion so that escorts can actually hear you until leading unit is dead...

Other than that, I haven't saw any CTD during regular convoy engagements for a looong time with WoS...:yep:

Claudia 07-09-15 07:02 AM

Quote:

Actually, the CTD you've experienced is the last one if we talk about convoy/units engagement. The probable cause is somewhere within IRAI ship tactics script but I really don't know much about them. I made a bug report in IRAI thread but it seems that TDW is finished with his work on SH5
An easy thing we can do is to test earlier versions of IRAI. If the CTD does not occur with one of them, maybe we could find what is causing the issue. AIX files are very easy to edit and compare.

The problem is... Where to find previous IRAI releases? IRAI_0_0_41 is the only one I have... :hmmm:

Quote:

Other than that, I haven't saw any CTD during regular convoy engagements for a looong time with WoS...:yep:
That is very good , great job :up:

vdr1981 07-09-15 08:33 AM

Quote:

Originally Posted by Claudia (Post 2327335)
An easy thing we can do is to test earlier versions of IRAI. If the CTD does not occur with one of them, maybe we could find what is causing the issue. AIX files are very easy to edit and compare.

The problem is... Where to find previous IRAI releases? IRAI_0_0_41 is the only one I have... :hmmm:

That is very good , great job :up:

You can find IRAI 0.39 here...http://www.subsim.com/radioroom/down...p?do=cat&id=86

I'll upload v0.37 for you...http://www.mediafire.com/download/jb...eDarkWraith.7z

I don't have any other version...

Claudia 07-09-15 09:50 AM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2327357)
You can find IRAI 0.39 here...http://www.subsim.com/radioroom/down...p?do=cat&id=86

I'll upload v0.37 for you...http://www.mediafire.com/download/jb...eDarkWraith.7z

I don't have any other version...

Ok thank you!

According to the patch notes I do not have much confidence in these two, but with a little bit of luck... :)

I think more relevant changes, for the issue that concern us, were made here:

Quote:

v0.0.35 - made changes to sim.cfg to make it a little easier for AI to detect you
- enemy is allowed to search for contact longer
- operation plaster now has ability to ram contact if close enough to the surface
- HK leader now has ability to ram contact if close enough to the surface
- corrected bug where if leader was unable to follow waypoints it could possibly come to all stop (and the rest of the ships in group come to all stop also)
- more optimizations done
- changed how AI subs can fire guns at submerged contacts. If they spot you visually or they spot you on sonar (not hydro!) and you are <= 20m depth and within 8000m they will open fire
- rewrote sub AI so they don't get slaughtered by ship gunfire (they minimize exposure to it)
- corrected bug where if single unit was unable to follow waypoints it could come to all stop
- changed hedgehogs fall speed to 6.5
- changed hedgehogs launcher to max range of 200, diameter to 70
- fixed bug of when torpedo detected a unit could come to all stop vice trying to avoid torpedo
- Airplanes now hang around if they have cannons available and will not resume waypoints until your sub has submerged or it runs out of ammo. Also if a plane has no bombs and no torpedoes but it has cannons then it will come and investigate you (in previous versions it would just keep following waypoints)
- Airplanes (excluding torpedo bombers) now change altitudes as they are coming to investigate you, drop bombs on you, or shell you to death. This is something I've been trying to do for many months!
- When an airplane initially spots a contact it will drop down close to the water surface for it's initial run. If it's a torpedo bomber then it will stay close to the water until it delivers it's torpedo. If it's a bomber or a plane that has no bombs or torpedoes then it will pop up and make it's 'bomb run' at 3000m from the contact. This makes for a very nasty surprise because you have little to no warning that an airplane is tracking you!

v0.0.36 - fixed bugs found in code that could stop units from searching for a contact (found these bugs while testing in scapa flow)
- HK director now has ability to ram contact if it's surfaced
- fixed bug of leader sometimes not cancelling tactic and roles setup for ships in group
So I would like to try IRAI_0_0_34 or earlier.

But anyway, I will start testing 0_0_37. Cross your fingers :woot:

Claudia 07-09-15 11:55 AM

No luck, same CTD still present, both v0.0.37 and v0.0.39 :down:

fitzcarraldo 07-09-15 12:30 PM

Little problem with SH5 with WoS (and possibly with SH5 vanilla, not tested).

I have ships in ports and in navigation - and Museum - with some flickering textures. Is it normal? All the graphics looks very nice, but the ships have flickering textures in bridges and weapons.

Is there some special SH5 setup for Nvidia Inspector? I have a Nvidia GTX 750 2 Gb graphics card.

Many thanks and best regards.

Fitzcarraldo :salute:

vdr1981 07-09-15 01:05 PM

Quote:

Originally Posted by Claudia (Post 2327401)
No luck, same CTD still present, both v0.0.37 and v0.0.39 :down:

Yes, that's expected... :(

I'm sure that the problem is somewhere in data/scripts/AI folder , but which scrip exactly I cant tell...:hmmm:
If you could manage to narrow down the problem source to single file that would be extremely helpful...:yep:

EDIT:
Also, If anyone have some ollder IRAI versions on your hard drive please upload them here... :up:

vdr1981 07-09-15 01:13 PM

Quote:

Originally Posted by fitzcarraldo (Post 2327402)
I have ships in ports and in navigation - and Museum - with some flickering textures. Is it normal? All the graphics looks very nice, but the ships have flickering textures in bridges and weapons.

Nothing unusual, but mostly when you use free camera on distant objects...In normal gameplay this is very rare...:yep:

fitzcarraldo 07-09-15 01:25 PM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2327408)
Nothing unusual, but mostly when you use free camera on distant objects...In normal gameplay this is very rare...:yep:

Yes. I donīt have the effect in UZO/scopes.

Many thanks.

Fitzcarraldo :salute:

Oby 07-09-15 01:35 PM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2327405)
Yes, that's expected... :(

I'm sure that the problem is somewhere in data/scripts/AI folder , but which scrip exactly I cant tell...:hmmm:
If you could manage to narrow down the problem source to single file that would be extremely helpful...:yep:

EDIT:
Also, If anyone have some ollder IRAI versions on your hard drive please upload them here... :up:

Here: http://www.mediafire.com/download/1e...nter5_IRAI.rar

I hope it will help...

Oby 07-09-15 01:45 PM

Quote:

Originally Posted by fitzcarraldo (Post 2327402)
Little problem with SH5 with WoS (and possibly with SH5 vanilla, not tested).

I have ships in ports and in navigation - and Museum - with some flickering textures. Is it normal? All the graphics looks very nice, but the ships have flickering textures in bridges and weapons.

Is there some special SH5 setup for Nvidia Inspector? I have a Nvidia GTX 750 2 Gb graphics card.

Many thanks and best regards.

Fitzcarraldo :salute:

Put this file in your SH5 library folder(it may be incompatible with your aspect ratio but for now report any improvements on flickering).

http://www.mediafire.com/download/lq...x19/camera.rar

Don't forget to make a backup of your original file!

fitzcarraldo 07-09-15 02:20 PM

Quote:

Originally Posted by Oby (Post 2327420)
Put this file in your SH5 library folder(it may be incompatible with your aspect ratio but for now report any improvements on flickering).

http://www.mediafire.com/download/lq...x19/camera.rar

Don't forget to make a backup of your original file!

Many thanks. Downloading now.

I use 1920x1080 resolution.

All the best.

Fitzcarraldo :salute:

vdr1981 07-09-15 02:45 PM

Quote:

Originally Posted by Oby (Post 2327416)

Great! :up:

You see this Claudia?

fitzcarraldo 07-09-15 03:25 PM

Quote:

Originally Posted by Oby (Post 2327420)
Put this file in your SH5 library folder(it may be incompatible with your aspect ratio but for now report any improvements on flickering).

http://www.mediafire.com/download/lq...x19/camera.rar

Don't forget to make a backup of your original file!

Tested. Flickering out. Working fine with 1920x1080 resolution.

Many thanks!! :yeah:

Fitzcarraldo :salute:


All times are GMT -5. The time now is 11:51 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Đ 1995- 2023 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.