SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   SH5 Mods Workshop (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=249)
-   -   [REL]The Wolves of Steel - SH5 Megamod (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=210703)

Flit 02-24-15 10:31 PM

Awesome mod. Works a treat. The only thing holding back the wolves at the moment is my lack of skills.

Can anybody tell me if the stadimeter works in this mod with settings on hard or 100%? It was working when I had settings for the XO dialog box ("use the stadimeter"), but now that the dialog box has gone on hard settings - so has my stadimeter. Any other way I can use it?

Also, as much as I love the authentic looking recognition charts that come with the mod, I think the original would have been nice to have also, if only as an extra. Well, the truth is I couldn't recognise the boat i wanted on the authentic recognition chart. Are we able to bring up the original recognition book thing still? How?

Husksubsky 02-25-15 06:01 AM

Quote:

Originally Posted by Flit (Post 2290933)
Awesome mod. Works a treat. The only thing holding back the wolves at the moment is my lack of skills.

Can anybody tell me if the stadimeter works in this mod with settings on hard or 100%? It was working when I had settings for the XO dialog box ("use the stadimeter"), but now that the dialog box has gone on hard settings - so has my stadimeter. Any other way I can use it?

Also, as much as I love the authentic looking recognition charts that come with the mod, I think the original would have been nice to have also, if only as an extra. Well, the truth is I couldn't recognise the boat i wanted on the authentic recognition chart. Are we able to bring up the original recognition book thing still? How?

I m sure theres a way , but I cant help you. Instead I just want to encourage you to use RAOFB and "suffer" not knowing. just use RAOFB for mast height and assume for example most escorts have 20 m and a med size freighter 30 for example. Even if you missjudge mastheight you still can determine approx speed and direction if you use some time between plottings. Thats more important than actual distance.
Needless to say there was no stadimiter in real. Nor could anyone recognize a ship by looking at the smoke . I couldnt help myself using recognition when it was there but Im glad its gone :up:

Flit 02-25-15 06:47 PM

RAOFB it is.

:)

kevinsue 02-25-15 07:45 PM

FOR INFO:

This mod is included in TWOS, but "RadCapTools v.0.2alpha" is a MUST have mod when using the RAOBF or Attack Disc in any setup.

It allows you to click and hold left mouse button to drag the moveable parts of these circular slide rule calculators instead of using the toggle switch and mouse wheel. It also allows you to move the periscope without having to switch between modes.

It is so much quicker and saves wearing out your finger as well as your mouse wheel!:D

P.S

Keyboard "E" should should bring up the User Charts selection dialogue box as well as the tab to drag the SOAN out......should stick out about halfway down the left side of your screen. If not, try having a look at your UI setup using TDW's Options File Viewer.

Husksubsky 02-26-15 03:44 AM

Quote:

Originally Posted by Flit (Post 2291198)
RAOFB it is.

:)

hehe great. To be honest most times I get a good result of just multiple plottings of myself and target using hydrophone(not sonar) I never learned 4 bearings method though. if I see the target I use raofb to determine wether its its like 10 or 20 km away(if I see it at all). I use when its close to most to comfirm I have a good result. Maybe some are experts but use of only RAOFB to get AOB etc it needs to be so close I simply don t have time :o.Anyway there are so many ways to rome ..sound volume of target, the great help of guy saying wether its closing or moving away, wether it has med slow or high speed , he can track them less than 20 km, all info together gives you a good idea only after two plottings 6 mins apart by drawing lines on the map . you know it doesn t go 2 knots or 30 knots when its med speed etc. Timing them I do when they are close to confirm or maybe it has changed speed..again thinking a med freighter like 130 140 meters, escorts around 90 etc
Now I m at bottom of sea hoping repairs save me. I hammered a freighter with deckgun while an escort "sneaked"up on me. why didn t I torpedo the freighter? I tried but, changed my speedsetting after thinking it was an 80 m long ship when I saw it close..it was not...if it was heavy fog I would have hit it :D
Sorry all the semiofftopic babble I ll stop here. Good hunting
:salute:

Husksubsky 02-26-15 03:50 AM

Quote:

Originally Posted by kevinsue (Post 2291210)
FOR INFO:

This mod is included in TWOS, but "RadCapTools v.0.2alpha" is a MUST have mod when using the RAOBF or Attack Disc in any setup.

It allows you to click and hold left mouse button to drag the moveable parts of these circular slide rule calculators instead of using the toggle switch and mouse wheel. It also allows you to move the periscope without having to switch between modes.

It is so much quicker and saves wearing out your finger as well as your mouse wheel!:D

I can left click and drag all xpt the outer circle wich I never was able to drag even with that mod:hmm2::hmm2:

Husksubsky 02-26-15 07:25 PM

How many tons for baltic operation? I just get funny dates and zeros on my sinkings and tonnage bar is not moving. I thought that issue was solved. I saw Sober had a tonnage bar fix snapshot but im not eager about messing with the snapshot I got with the modpack. I dont care about the bar but I like to complete missions and get type c eventually.can I put my tonnage manually and get the benefits from it?I have 35 000 tons now I think baltic was less than that
:D

Flit 02-26-15 09:45 PM

Quote:

Originally Posted by Husksubsky (Post 2291288)
I can left click and drag all xpt the outer circle wich I never was able to drag even with that mod:hmm2::hmm2:

I don't think you are supposed to be able to move the outer ring. All calculations are reached by moving the middle ring only and by comparing readings between the outer middle vs the outer ring and the inner middle ring vs the inner ring. The construction of the 'zielkurswinkel' is made of two pieces and a groove has been machined into it to fit the middle ring, the second piece.

I think, lol. :)

Husksubsky 02-27-15 08:10 AM

Quote:

Originally Posted by Flit (Post 2291602)
I don't think you are supposed to be able to move the outer ring. All calculations are reached by moving the middle ring only and by comparing readings between the outer middle vs the outer ring and the inner middle ring vs the inner ring. The construction of the 'zielkurswinkel' is made of two pieces and a groove has been machined into it to fit the middle ring, the second piece.

I think, lol. :)

oh dear I didn t know that. I just use it too look at it :)

Kumando 02-27-15 05:54 PM

If you guys like realism you shouldnt use the RAOFB because it was not used in ww2 uboats, it was used in pre war boats and on ww1 boats.


Source: http://forum.axishistory.com/viewtop...f=110&t=203334

As you can see below there was no RAOFB wheel in the scope in ww2 uboats:

http://s16.postimg.org/h767sv1h1/U_b...ime_Museum.jpg

succerpunch 02-28-15 01:17 AM

Is there a way to disable Manual Targeting?

Sjizzle 02-28-15 04:10 AM

Quote:

Originally Posted by succerpunch (Post 2291987)
Is there a way to disable Manual Targeting?

u can disable it from game menu or from TDW's Option File Viewer

succerpunch 02-28-15 05:18 AM

I have it disabled in game menu but it still wont work in game and what do I disable in Option File Viewer?

THEBERBSTER 02-28-15 06:07 AM

Hi succerpunch

Quote > I have it disabled in game menu but it still wont work in game.

I am assuming that the box was previously ticked and you have un-ticked the box and saved the settings but the settings do not take effect.

Any Game Play setting changes you make will only be effective in the bunker before you start a patrol not while you are out on patrol.

However > Go to your:

Documents folder

SH5 folder

Data folder

cfg folder

GameplaySettings CFG file

Look for > ManualTargetingSystem=true < change to false

Go to file

Go to save

Exit


If you have TDW’s Options File Editor Viewer (OFEV) installed may have to disable TDW’s NewUI (main mod) in JSGME for any changes to be effective.

Before you do this check the XO tab in the OFEV

If the 'Manual targeting enforced' patch is showing red then you do not need to do anything else below.

If it is blue then carry on with the instructions below.


Create a mep file to do this.

See my tutorial post # 5 if you do not know how to do this.

http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=211804


Create your mep file.

Do not make any changes to this mep file.

Make another mep file with a different reference to it.

Mep file 1 no changes

Mep file 2 delete TDW’ New UI

Load mep file 2


In the OFEV

Go to the XO tab.

Change Manual targeting enforced from true to false.

Go to file

Go to save.


Go to JSGME

Load mep file 1


Peter

vdr1981 02-28-15 06:56 AM

Quote:

Originally Posted by Husksubsky (Post 2291572)
How many tons for baltic operation? I just get funny dates and zeros on my sinkings and tonnage bar is not moving. I thought that issue was solved. I saw Sober had a tonnage bar fix snapshot but im not eager about messing with the snapshot I got with the modpack. I dont care about the bar but I like to complete missions and get type c eventually.can I put my tonnage manually and get the benefits from it?I have 35 000 tons now I think baltic was less than that
:D

Actually it's two ships only. But don't worry, this mission wont effect your progress in any way, It's just cool mission for campaign start. You can proceed to Kiel anytime and shift to British coastal waters. And you'll get your type VIIB and C and C41...It's just a matter of the campaign...

Avenger 02-28-15 07:02 AM

Hello gentlemen,

after downloading the latest version of Wolves of Steel megamod yesterday, I followed the installation guide http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=210703

I think, everthing is fine. I started a new carrier at Memel, left the harbour and headed for Danzig harbour. I could do that, because I am not a completly noob in navigation. Running the automation script for a first celestial fix on the map, doesn´t work. The navigator tries to position via dead-reckoning and of course he can´t! Right now, my sub is surfaced with very nice weather, no rain, sun is shinning, just a few very little clouds. The navigator doesn´t want to do his job. Do I have to head back for Memel and fire him? :har:

Best regards

vdr1981 02-28-15 07:06 AM

Quote:

Originally Posted by Avenger (Post 2292038)
Hello gentlemen,

after downloading the latest version of Wolves of Steel megamod yesterday, I followed the installation guide http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=210703

I think, everthing is fine. I started a new carrier at Memel, left the harbour and headed for Danzig harbour. I could do that, because I am not a completly noob in navigation. Running the automation script for a first celestial fix on the map, doesn´t work. The navigator tries to position via dead-reckoning and of course he can´t! Right now, my sub is surfaced with very nice weather, no rain, sun is shinning, just a few very little clouds. The navigator doesn´t want to do his job. Do I have to head back for Memel and fire him? :har:

Best regards

You have to match current nautical time with selected script, did you do that?

Avenger 02-28-15 07:14 AM

Yes I did. There are 4 or 5 selections for a celestial fix. I activated them all. Not the dead-reckoning one.

Thx for your quick answer!

vdr1981 02-28-15 08:02 AM

Quote:

Originally Posted by Avenger (Post 2292046)
Yes I did. There are 4 or 5 selections for a celestial fix. I activated them all. Not the dead-reckoning one.

Thx for your quick answer!

Heh no...You should activate only one...:03:

http://s6.postimg.org/76tcqdbhp/SH5_...8_13_15_45.jpg

Note nautical time in upper right corner and popup cloud text...

Avenger 02-28-15 08:21 AM

Mhm, with sobers mega mod I could activate them alltogether at the same time without problems.
Activating only one at a time doesn´t work neither. :hmmm:


All times are GMT -5. The time now is 01:38 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2024 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.