SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   SH5 Mods Workshop (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=249)
-   -   [REL]The Wolves of Steel - SH5 Megamod (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=210703)

Shalafi 04-05-15 03:38 AM

Quote:

Originally Posted by Shalafi (Post 2303540)
This doesnt work. The tool bar on the portraits wont pop up at all when I installed this little addon. Probably too old. Anyone got a more recent fix?

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2303614)
You need default Pagelayout.ini file from last TDW New UI's 7.5.0.v18 mod...

So I have tried to do this by myself several times now. Either the toolbar just dissapears all together, or its no change.

I have the page layout file. I made a directory tree as it should be, and put the ini file, and only this file, into the right folder. Dragged the directory to JSGME, and enabled it last.
Do I need some other files as well?

zuff 04-05-15 11:26 AM

Quote:

Originally Posted by Shalafi (Post 2303875)
So I have tried to do this by myself several times now. Either the toolbar just dissapears all together, or its no change.

I have the page layout file. I made a directory tree as it should be, and put the ini file, and only this file, into the right folder. Dragged the directory to JSGME, and enabled it last.
Do I need some other files as well?

The Page layout.ini file is in only one of the mods from TWoS.

Disable all mods with JGME and then find "Page laout.ini" in your MODS folder and replace it with this:

Re-Enable Identify Target from your Weapons Officer
http://pastebin.com/Kv2EtPBU

Either copy that into your exisiting page layout or download it and make sure it's named correctly with the correct "ini" extension.

After you overwrite the original page layout that comes with TWoS, enable your mods again!

milky 04-05-15 01:37 PM

How do i get my ship to go past 64 time speed when seeing a friendly ship? I see a neutral ship or a friendly ship and it drops to x1 time compression. It takes freaking FOREVER to get past these boats at x64. Where is the option to change it to x254 or something? I cant find it in the CFG file.

alien41 04-06-15 09:20 AM

I received a mission that I need to patrol the area an5977 for 48 hours . My question , if I patrol the area for 20 hours , save the game and continue the game the other day , this time I patrolled is also saved ?

vdr1981 04-06-15 09:40 AM

Quote:

Originally Posted by alien41 (Post 2304237)
I received a mission that I need to patrol the area an5977 for 48 hours . My question , if I patrol the area for 20 hours , save the game and continue the game the other day , this time I patrolled is also saved ?

Unfortunately , it is not...You shouldn't reload the game until those 48 hours are passed.

Phrozin 04-06-15 03:56 PM

quick question
 
Ok, I did a thread search but failed to find an answer to my question, so I'll ask. I installed SH5 from scratch so it's clean. Open sh5 and update to 1.20. Start a new career, exit to windows when the tutorial starts. Install WoS pack as per instructions. Everything seems fine up to the point when I try to move submerged. I have read about the TDW electric engine rations patch, and this is not my issue. Actually, it's much worse. While submerged I can select forward movement and the TDW electric engine rations patch issue shows up, not a problem at least I'm moving right.. But then when I select any speed reverse I get nothing. I even let the game run for an hour real world time in emergency back and never moved.

I've installed the game and WoS mod 4 times with the exact same results except the third time, on that time I not only couldn't move in reverse I couldn't move in the forward direction either. Any ideas? If not, could someone tell me how to install 1.02 of WoS? I have V1.02 WoS but I can't get SH5 to update to 1.02eu.

I'll just play stock SH5 until someone can help, I have a craving for twisted metal....

Post Script: Also can we get the MD5, or better yet an SHA1 hash for the WoS download so we can verify if the download has been corrupted in someway? Thx again

kevinsue 04-06-15 07:59 PM

Quote:

Originally Posted by Phrozin (Post 2304364)
Ok, I did a thread search but failed to find an answer to my question, so I'll ask. I installed SH5 from scratch so it's clean. Open sh5 and update to 1.20. Start a new career, exit to windows when the tutorial starts. Install WoS pack as per instructions. Everything seems fine up to the point when I try to move submerged. I have read about the TDW electric engine rations patch, and this is not my issue. Actually, it's much worse. While submerged I can select forward movement and the TDW electric engine rations patch issue shows up, not a problem at least I'm moving right.. But then when I select any speed reverse I get nothing. I even let the game run for an hour real world time in emergency back and never moved.

I've installed the game and WoS mod 4 times with the exact same results except the third time, on that time I not only couldn't move in reverse I couldn't move in the forward direction either. Any ideas? If not, could someone tell me how to install 1.02 of WoS? I have V1.02 WoS but I can't get SH5 to update to 1.02eu.

I'll just play stock SH5 until someone can help, I have a craving for twisted metal....

Post Script: Also can we get the MD5, or better yet an SHA1 hash for the WoS download so we can verify if the download has been corrupted in someway? Thx again

Just to clarify...you have installed the game and then updated to the final Ubisoft release v1.2.0
THEN....installed "The Wolves of Steel 1.03" megamod + "The Wolves of Steel 1.03 - Patch 5" (latest version)?

Also can you confirm that "TDW_GenericPatcher_v_1_0_168_0" and the "TWoS" Snapshot are installed correctly?
Functionality of some of the current mods included in the megamod assume that this is so.

The Electric engine ratios patch also lists the CO2 bug fix as a dependency:
"Dependencies:sh5.electric_engine_ratios.shsim.ele ctric_engine_ratios. shsim.co2_bug_fix"

I would try messing with the Generic Patcher myself to try to reproduce your problem but I'm worried I might bork my current campaign....:down:

Phrozin 04-07-15 07:03 AM

all fixed
 
Quote:

Originally Posted by kevinsue (Post 2304441)
Just to clarify...you have installed the game and then updated to the final Ubisoft release v1.2.0
THEN....installed "The Wolves of Steel 1.03" megamod + "The Wolves of Steel 1.03 - Patch 5" (latest version)?

Also can you confirm that "TDW_GenericPatcher_v_1_0_168_0" and the "TWoS" Snapshot are installed correctly?
Functionality of some of the current mods included in the megamod assume that this is so.

The Electric engine ratios patch also lists the CO2 bug fix as a dependency:
"Dependencies:sh5.electric_engine_ratios.shsim.ele ctric_engine_ratios. shsim.co2_bug_fix"

I would try messing with the Generic Patcher myself to try to reproduce your problem but I'm worried I might bork my current campaign....:down:

Yep, I can indeed confirm all of that except what actually went wrong. I've figured it out, maybe it's windows 8.1 or a security program i have running. What's happening is I run the patcher and it closes out on it's own. Now I thought this was a new "feature" designed into it, but it isn't. I accidentally reopened the patcher at which point it told me that patch hadn't activated some features and would I like to enable them. I did and now all is well.

So to test I removed and uninstalled, cleaned the registry, cleaned temp directory and rebooted. I then installed SH5 in default directories (game: C:\Ubisoft\SH5" and launcher: C:\program files(x86)\Ubisoft"). Installed mod 1.3, patch 5 for 1.3, then generic patcher. it closed out by itself again, and I reopened it at which point it asked again to enable the missing features. I did, and then finished the options file and played. I can now move in both directions with the graphical issue of the patch showing. :yeah:

So, I'm all good, and I thank you for trying to help. Love this forum! :subsim:

Guineo 04-07-15 01:27 PM

I'll try it now:rock:

vdr1981 04-09-15 09:09 AM

Captains,
I'm doing some research and I need to check your CareerTrack.upc file from my documents/SH5/data/cfg/savegames/000000b6 (or similarly named recent savegame ) folder.
Please, upload it somewhere or copy/paste content here with CODE tags...
:subsim:

zuff 04-09-15 09:57 AM

Here you go, vdr1981!

CareerTrack.upc
Code:

[CareerTrack 1]
ID=IDCareerTrack1

[CareerTrack 1.CareerStatusHeader]
ID=ID
UserPlayerNameDisplayable=Oscar Entwickler
CareerOptionsDate=1939-08-31 13:00:00

[CareerTrack 1.CareerStatusLast]
ID=ID
Reason=CSS_LastStatus
NameDisplayable=NULL
CurrentDate=1939-08-31 13:00:00
UniqueID=3957285610582654
Title=NULL
Text=NULL
EntryStatus=0
PlayerRankAchieved=Captain-Rank-10
PlayerCurrentLastPromotionDateTime=1939-08-31 13:00:00
CurrentFlotilla=2ndFlotilla
CurrentFlotillaBase=F2Memel
CurrentSDepartureDescription=2.53517e+006,6.68465e+006,217.59
CurrentUPCFlotillaUserPlayerUnitType=F2VIIA
CurrentDifficulty=Easy
PlayerCurrentRenown=400.000000
PlayerCurrentRating=0.000000
PlayerHighestRating=0.000000
PlayerPatrolsCompleted=0.000000
PlayerTonnageSunk=0.000000
PlayerWarshipsTonnageSunk=0.000000
PlayerMerchantsTonnageSunk=0.000000
PlayerShipsSunk=0.000000
PlayerCurrentMedals=NULL
CrewMembersCurrentMedalsRepository=NULL
CrewMembersCurrentPromotionsRepository=1
PlayerCurrentObjectiveCode=South-Indian-Ocean
PlayerDefaultObjectives=ID1
PlayerCurrentObjectives=ID1
PatrolStartDateTime=1939-08-31 13:00:00

[CareerTrack 1.CareerStatusSave 1]
ID=ID
Reason=CSS_FlotillaChange
NameDisplayable=
CurrentDate=1939-08-31 13:00:00
UniqueID=0
Title=
Text=
EntryStatus=0
FlotillaIDLink=2ndFlotilla

[CareerTrack 1.CareerStatusSave 2]
ID=ID
Reason=CSS_BaseChange
NameDisplayable=
CurrentDate=1939-08-31 13:00:00
UniqueID=0
Title=
Text=
EntryStatus=0
BaseIDLink=F2Memel

[CareerTrack 1.CareerStatusSave 3]
ID=ID
Reason=CSS_OfferNewCommand
NameDisplayable=
CurrentDate=1939-08-31 13:00:00
UniqueID=0
Title=
Text=
EntryStatus=0
OfferedUserPlayerUnitIDLink=VIIA

[CareerTrack 1.CareerStatusSave 4]
ID=ID
Reason=CSS_NewCommand
NameDisplayable=
CurrentDate=1939-08-31 13:00:00
UniqueID=0
Title=
Text=
EntryStatus=0
UserPlayerInstanceDisplayableName=U-31
UserPlayerUnitIDLink=VIIA

[CareerTrack 1.CareerStatusSave 5]
ID=ID
Reason=CSS_PatrolStart
NameDisplayable=U-31
CurrentDate=1939-08-31 13:00:00
UniqueID=2619886632856699517
Title=
Text=
EntryStatus=1
DepartureBaseIDLink=F2Memel
DepartureFlotillaIDLink=2ndFlotilla
ObjectiveTypesAssigned=


vdr1981 04-09-15 10:42 AM

Quote:

Originally Posted by zuff (Post 2305224)
Here you go, vdr1981!

CareerTrack.upc
Code:

[CareerTrack 1]
ID=IDCareerTrack1

[CareerTrack 1.CareerStatusHeader]
ID=ID
UserPlayerNameDisplayable=Oscar Entwickler
CareerOptionsDate=1939-08-31 13:00:00

[CareerTrack 1.CareerStatusLast]
ID=ID
Reason=CSS_LastStatus
NameDisplayable=NULL
CurrentDate=1939-08-31 13:00:00
UniqueID=3957285610582654
Title=NULL
Text=NULL
EntryStatus=0
PlayerRankAchieved=Captain-Rank-10
PlayerCurrentLastPromotionDateTime=1939-08-31 13:00:00
CurrentFlotilla=2ndFlotilla
CurrentFlotillaBase=F2Memel
CurrentSDepartureDescription=2.53517e+006,6.68465e+006,217.59
CurrentUPCFlotillaUserPlayerUnitType=F2VIIA
CurrentDifficulty=Easy
PlayerCurrentRenown=400.000000
PlayerCurrentRating=0.000000
PlayerHighestRating=0.000000
PlayerPatrolsCompleted=0.000000
PlayerTonnageSunk=0.000000
PlayerWarshipsTonnageSunk=0.000000
PlayerMerchantsTonnageSunk=0.000000
PlayerShipsSunk=0.000000
PlayerCurrentMedals=NULL
CrewMembersCurrentMedalsRepository=NULL
CrewMembersCurrentPromotionsRepository=1
PlayerCurrentObjectiveCode=South-Indian-Ocean
PlayerDefaultObjectives=ID1
PlayerCurrentObjectives=ID1
PatrolStartDateTime=1939-08-31 13:00:00

[CareerTrack 1.CareerStatusSave 1]
ID=ID
Reason=CSS_FlotillaChange
NameDisplayable=
CurrentDate=1939-08-31 13:00:00
UniqueID=0
Title=
Text=
EntryStatus=0
FlotillaIDLink=2ndFlotilla

[CareerTrack 1.CareerStatusSave 2]
ID=ID
Reason=CSS_BaseChange
NameDisplayable=
CurrentDate=1939-08-31 13:00:00
UniqueID=0
Title=
Text=
EntryStatus=0
BaseIDLink=F2Memel

[CareerTrack 1.CareerStatusSave 3]
ID=ID
Reason=CSS_OfferNewCommand
NameDisplayable=
CurrentDate=1939-08-31 13:00:00
UniqueID=0
Title=
Text=
EntryStatus=0
OfferedUserPlayerUnitIDLink=VIIA

[CareerTrack 1.CareerStatusSave 4]
ID=ID
Reason=CSS_NewCommand
NameDisplayable=
CurrentDate=1939-08-31 13:00:00
UniqueID=0
Title=
Text=
EntryStatus=0
UserPlayerInstanceDisplayableName=U-31
UserPlayerUnitIDLink=VIIA

[CareerTrack 1.CareerStatusSave 5]
ID=ID
Reason=CSS_PatrolStart
NameDisplayable=U-31
CurrentDate=1939-08-31 13:00:00
UniqueID=2619886632856699517
Title=
Text=
EntryStatus=1
DepartureBaseIDLink=F2Memel
DepartureFlotillaIDLink=2ndFlotilla
ObjectiveTypesAssigned=


Thanks , but that file is from the beginning of the campaign ... I need CareerTrack.upc file from someone whose well within campaign, if possible something like 1940, 1941 or later...

PaulB 04-10-15 06:41 AM

I have recently got back into the SH series. Back in the day I wasn't even aware of the mods (except for Project Messerwetzer for SHII/DC).

In stock form, SH5 is by far the worst of them, but this mod makes it a worthwhile experience. SH3 probably has the best atmosphere (particularly with GWX), but SH5 can be quite good too.

I have only one question about deck gun operations. I have read that in vanilla SH, it is supposed to work in one of two ways:
1. manually, by walking up to it, manning it and firing it yourself
2. by commanding the crew to man it and then selecting a target through binoculars (pressing space to lock the target). In older SH you could also select the deck gun target through UZO/Periscope (L button lock), as I recall.

Obviously the mods remove the 'break/lock target' indicator, not so sure if they also remove the function itself as at least through one of the officers, it is possible to follow the currently sighted contact horizontally.

So the question........how do I get my crew to fire at a target automatically? I have given them instructions to man the gun, fire at nearest ship, fire at will, and aim at waterline....and they're not firing. The ship is dead ahead at 600 m....

I'm either doing something wrong or haven't found the relevant piece of info in the mod manuals.

Any help would be greatly appreciated.

Havner 04-10-15 07:29 AM

http://www.subsim.com/radioroom/show...7&postcount=10

Those procedures worked for me in TDW test mission. I think you forgot battlestations. Also from what I observed it's not possible to shoot at friendly targets anymore.

Using the generic patcher you can unpatch the new procedure and go back to the old simple one.

vdr1981 04-10-15 01:19 PM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2305212)
Captains,
I'm doing some research and I need to check your CareerTrack.upc file from my documents/SH5/data/cfg/savegames/000000b6 (or similarly named recent savegame ) folder.
Please, upload it somewhere or copy/paste content here with CODE tags...
:subsim:

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2305237)
Thanks , but that file is from the beginning of the campaign ... I need CareerTrack.upc file from someone whose well within campaign, if possible something like 1940, 1941 or later...

Anyone??:06:


All times are GMT -5. The time now is 05:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1995- 2022 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.