SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   SH5 Mods Workshop (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=249)
-   -   [REL]The Wolves of Steel - SH5 Megamod (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=210703)

gezahu 04-10-17 10:12 AM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2478022)

Thanks but I did my homework. Check this out:
http://www.subsim.com/radioroom/show...66&postcount=6

It is different, which one is true?

palmic 04-10-17 11:25 AM

Is it able to remove tdc hover labels? I mean the tooltip at distance knob.
It's not really very important, but it would make my game more immersive :)

wolfbaron 04-11-17 12:53 PM

March 1940 Norway/Bergen
 
My orders are to recon the base , however if i lock any ship and order officer from officer GUI tabs to take screenshot immediate CTD happens...i tried also using this screenshot feature with any open sea encounter result is CTD ,

should i recon in a different way ? 0.o i will head back to my home base but without mission success : ( and i guess i ll miss out on april 10-11 actual attack...which i did in version 1.06 and sank 50k+tons

vdr1981 04-11-17 02:39 PM

Quote:

Originally Posted by wolfbaron (Post 2478279)
My orders are to recon the base , however if i lock any ship and order officer from officer GUI tabs to take screenshot immediate CTD happens...i tried also using this screenshot feature with any open sea encounter result is CTD ,

should i recon in a different way ? 0.o i will head back to my home base but without mission success : ( and i guess i ll miss out on april 10-11 actual attack...which i did in version 1.06 and sank 50k+tons

It has been reported before but only on some systems. I ,for example, don't have such issues. Check my sig on how to report an issue... Secondary missions are not that important after all...

palmic 04-11-17 03:08 PM

Freeze after destroying polish Hog Island near of English eastern coast by deck gun..

vdr1981 04-11-17 03:27 PM

Quote:

Originally Posted by palmic (Post 2478299)
Freeze after destroying polish Hog Island near of English eastern coast by deck gun..

Date?

wolfbaron 04-11-17 05:42 PM

Stadimeter wrong distance everytime
 
@vdr1981 thank you for the reply... i did not focus on that screenshot issue .. dont like such task anyway.

I do have one outstanding issue if anyone can help i would appreciate it so much

Simply getting range/distance of any ship while using attack periscope/stadimeter is false.... i idenify ship correctly align the mast...but range is always too short , any one face that ?

if i face a merchant i can manually adjust range...but yesterday encountering a high speed task force..my torpedoes were off by way too much ...it is frustrating
i got my speed the angle , but distance is always short...no matter how i try to aligh periscope .. any recommendations ?

this is a game killer for me ... besides i can do manual range estimation...but periscope and stadimeter is what i love

Thank you vdr1981 and everyone
Regards

vdr1981 04-11-17 06:50 PM

Quote:

Originally Posted by wolfbaron (Post 2478322)
@vdr1981 thank you for the reply... i did not focus on that screenshot issue .. dont like such task anyway.

I do have one outstanding issue if anyone can help i would appreciate it so much

Simply getting range/distance of any ship while using attack periscope/stadimeter is false.... i idenify ship correctly align the mast...but range is always too short , any one face that ?

if i face a merchant i can manually adjust range...but yesterday encountering a high speed task force..my torpedoes were off by way too much ...it is frustrating
i got my speed the angle , but distance is always short...no matter how i try to aligh periscope .. any recommendations ?

this is a game killer for me ... besides i can do manual range estimation...but periscope and stadimeter is what i love

Thank you vdr1981 and everyone
Regards

Check your optics resolution patches...

wolfbaron 04-11-17 07:09 PM

which one
 
so i am sorry if it sounds silly which documentation i should follow to choose correct patch ? @vdr1981

palmic 04-12-17 03:35 AM

Quote:

Originally Posted by wolfbaron (Post 2478333)
so i am sorry if it sounds silly which documentation i should follow to choose correct patch ? @vdr1981

After TWOS 2.0 activation in JSGME activate proper resolution mod for your display (for instance i need "8x5 resolution patch" mod because i have 1920x1600).
Without it i cannot use optical measurement..

wolfbaron 04-12-17 05:08 AM

Quote:

Originally Posted by palmic (Post 2478430)
After TWOS 2.0 activation in JSGME activate proper resolution mod for your display (for instance i need "8x5 resolution patch" mod because i have 1920x1600).
Without it i cannot use optical measurement..


oh my bad , it mentiones right there in the patches the relevant aspect ratio ,

. i think i need the 8:5 as well


NOTE : cn we somehow have a patch for 16:9 ? or is the 16:10 close enough ?

Vivid1963 04-12-17 10:04 AM

Bergen Recon Mission
 
I am having the same problem but it ALWAYS CTD, is there a way around this?

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2478292)
It has been reported before but only on some systems. I ,for example, don't have such issues. Check my sig on how to report an issue... Secondary missions are not that important after all...

Quote:

Originally Posted by wolfbaron (Post 2478279)
My orders are to recon the base , however if i lock any ship and order officer from officer GUI tabs to take screenshot immediate CTD happens...i tried also using this screenshot feature with any open sea encounter result is CTD ,

should i recon in a different way ? 0.o i will head back to my home base but without mission success : ( and i guess i ll miss out on april 10-11 actual attack...which i did in version 1.06 and sank 50k+tons


vdr1981 04-12-17 10:12 AM

Quote:

Originally Posted by wolfbaron (Post 2478447)
oh my bad , it mentiones right there in the patches the relevant aspect ratio ,

. i think i need the 8:5 as well


NOTE : cn we somehow have a patch for 16:9 ? or is the 16:10 close enough ?

http://www.mediafire.com/file/1rqt42...s+TWoS+2.0.pdf

wolfbaron 04-12-17 10:56 AM

VDR always here for support as usual : )

ok i am downloading the link to do some proper reaading ,

wanted to add to points ,
1- my resolution aspect ratio is close to 16:19 , however hunting increased in an awesome way with 16:10 (8:5 patch ) as well now i get 99% accurate distance to target
2- i got a mission in 1940 July 14th to intercept task force ( this made my day )
i go there find 3 Blue whales ( orhumbacks ) singing beautiful songs :D:D ,,,is BDU in the mood at that month ...

anyway while returning back i found one massive convoy...took a shot at 4 big merchants and a destroyer ...all hits tho i have no visual confirmation :D


PS > i read this document before my aspect ratio is close to 16:9 and document says TWOS stock is 16:9...however i get accurate readings on stadimeter with 16:10 patch0.o

wolfbaron 04-12-17 12:37 PM

@vdr1981
 
to clraify
i currently have laptop 1366x768 , do i need the 8:5 patch or should i set game resolution to exactly 1366x768 Since the document says TWOS stock ratio is 16:9 ?

+ 1366x768 is close to 16:9 correct ?


All times are GMT -5. The time now is 08:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1995- 2022 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.