SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   SH5 Mods Workshop (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=249)
-   -   [REL]The Wolves of Steel - SH5 Megamod (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=210703)

palmic 09-28-16 06:01 AM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2437273)
Test version will be available on following link in several hours...Spread the word and sink 'em all! :up:

Time to start new Carrier :up::arrgh!:

Elphaba 09-28-16 06:31 AM

Having problems... :(
 
I've searched but can't easily find the answers, so sorry if it's a duplicate.

Problem 1:

I've started a new career, but all the TDW UI or even the standard UI is completely missing.

Problem 2:

I can't even click on the yellow 'i' to show the task. It registers the click but nothing is displayed.

Problem 3:

Is there someway to modify the mod before activating it to stop it replacing the english language NPC feedback with the german. I want to play 'realistically' but I don't speak German and I don't want to. I think this should be optional and not forced because it adds nothing to gameplay, but I can see how for some people it might fall under 'immersion'.

Problem 4:

Is there a way to customise the keyboard shortcuts because my keyboard doesn't have the arrow / page / home / number pad keys.

Problem 5:

Can I start a new career without having to do the 'tutorial' mission first? And yes, I"ve checked that the XML file has been changed as per the install directions.

Problem 6:

In the stock game, you do the tutorial and then head straight to Kiel and then get a briefing. Am I right in saying that's been removed and instead I hunt for polish shipping until some point instead?


Thanks

palmic 09-28-16 08:22 AM

Quote:

Originally Posted by Elphaba (Post 2437623)
I've searched but can't easily find the answers, so sorry if it's a duplicate.

Problem 1:

I've started a new career, but all the TDW UI or even the standard UI is completely missing.

Problem 2:

I can't even click on the yellow 'i' to show the task. It registers the click but nothing is displayed.

Problem 3:

Is there someway to modify the mod before activating it to stop it replacing the english language NPC feedback with the german. I want to play 'realistically' but I don't speak German and I don't want to. I think this should be optional and not forced because it adds nothing to gameplay, but I can see how for some people it might fall under 'immersion'.

Problem 4:

Is there a way to customise the keyboard shortcuts because my keyboard doesn't have the arrow / page / home / number pad keys.

Problem 5:

Can I start a new career without having to do the 'tutorial' mission first? And yes, I"ve checked that the XML file has been changed as per the install directions.

Problem 6:

In the stock game, you do the tutorial and then head straight to Kiel and then get a briefing. Am I right in saying that's been removed and instead I hunt for polish shipping until some point instead?


Thanks

For most of your questions just completely uninstall SH5 and delete whole directory after and reinstall it step by step from tutorial in first post of this thread :salute:

kevinsue 09-28-16 09:04 AM

Quote:

Originally Posted by Elphaba (Post 2437623)
I've searched but can't easily find the answers, so sorry if it's a duplicate.

Problem 1:

I've started a new career, but all the TDW UI or even the standard UI is completely missing.

Problem 2:

I can't even click on the yellow 'i' to show the task. It registers the click but nothing is displayed.

Problem 3:

Is there someway to modify the mod before activating it to stop it replacing the english language NPC feedback with the german. I want to play 'realistically' but I don't speak German and I don't want to. I think this should be optional and not forced because it adds nothing to gameplay, but I can see how for some people it might fall under 'immersion'.

Problem 4:

Is there a way to customise the keyboard shortcuts because my keyboard doesn't have the arrow / page / home / number pad keys.

Problem 5:

Can I start a new career without having to do the 'tutorial' mission first? And yes, I"ve checked that the XML file has been changed as per the install directions.

Problem 6:

In the stock game, you do the tutorial and then head straight to Kiel and then get a briefing. Am I right in saying that's been removed and instead I hunt for polish shipping until some point instead?


Thanks

The TWoS mod is very stable and just about every problem that people encounter is due to not following the install instruction precisely. The tutorial cannot be started or played with any mods but it must be started to initiate the required files in the SH5 folder in My Documents which is where all future player and campaign info is stored. Once the tutorial has started and you exit out of the game, the CareerHistory.cfg in the My Documents SH5 folder can be modified to read: HasCompletedTutorial=true. This is when the Main.cfg file can also be modified as per the install instructions. Make sure that the Main TWoS mod is installed in the Silent Hunter 5 main directory...all other mods then are install in the MODS folder that is created when you activate JSGME.

This is also when you activate the Generic Patcher and install the provided snapshot. The TWoS mod relies on the correct application of the Generic Patcher to function correctly. THEBURBSTER tutorials has all the info on just about every SH5 subject so have a look through the material because it is an invaluable resource for everything SH5. http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=211804

I will upload the English voices for you that you can install with JSGME when you have your TWoS install sorted and will add the link to this post when it has finished uploading. (128 MB) I will also give you a link to my version of the OFEV TheDarkWraithUserOptions.py which has the UI set up to mouse in/out (you'll have to change the U-boat Number and Captain's name) and also my version of the Generic Patcher snapshot which bypasses Uplay. Put them in the MODS folder and activate them with JSGME in the bunker before starting a new campaign if you want to try them. You will still have to use the Generic Patcher to activate the snapshot. Creating a shortcut on you desktop for the OFEV and Generic Patcher can make life easier. Also make sure that the required pathways to the requested files is correct for both of these applications.

If you install everything correctly, keyboard bindings are not a problem because everything you need to do can be accessed through the UI. If you own a microphone, Speech recognition adds a whole new dimension to the game and the only thing you need a keyboard for is to walk around. I use Speech Recognition_MiTons_NewUI_Editon_v0.4.1_english which can be found in the Subsim downloads section.

English Voices:
http://www.mediafire.com/file/kwubay...ish_Voices.zip

My Generic Patcher snapshot:
http://www.mediafire.com/file/wrztmw...r_Snapshot.zip

My User Options py
http://www.mediafire.com/file/ymhmui...Options_py.zip

Extract the files into the MODS folder and activate with JSGME.

skin-nl 09-28-16 01:16 PM

@Elphaba

This tutorial did i used to install the wolves of steel megamod

https://www.youtube.com/watch?v=pevSVIsmxhs

Michael

kiwikid1940 09-28-16 02:58 PM

Update from TWoS 1.05 to 1.06 ?
 
I am running TWoS 1.05 and have downloaded the new 1.06 but I am not sure how to install it.
Do I have to reinstall SH5 and them TWoS 1.06 or can I use JSGME to uninstall 1.05 and then use it to install 1.06?
Thanks in advance
Mike

kevinsue 09-28-16 04:10 PM

Quote:

Originally Posted by kiwikid1940 (Post 2437705)
I am running TWoS 1.05 and have downloaded the new 1.06 but I am not sure how to install it.
Do I have to reinstall SH5 and them TWoS 1.06 or can I use JSGME to uninstall 1.05 and then use it to install 1.06?
Thanks in advance
Mike

It's usually best to install the main TWoS mod on a pristine version of the game because the mod content, which includes JSGME.exe, KSDCommander.exe, TDW_GenericPatcher_v_1_0_168_0 etc is installed into the main SH5 directory. You will then find TWoS 1.06 Part 1 and Part 2, Real Nav, Encrypted BDU orders etc which you install using JSGME. It makes life easier if you copy and keep a pristine version of your Silent Hunter 5 v1.2 and store it somewhere in another folder. That way it's just a matter of copy and paste when you need to start with a new install. I'm still using the SH5 folder in My Documents from TWoS v1.05 without a problem since installing v1.06

kiwikid1940 09-28-16 10:28 PM

Thanks Kev for that info.

Lanzfeld 09-29-16 02:16 PM

Passive sonar on surface?

I posted this in the AI thread but wanted to get some opinions from here as well.

OK I have been testing the artificial intelligence in the wolves of steel mod with all the cheats on so I can see how the AI are detecting me. What I discovered I would like to bring to light because I'm not sure it's accurate or realistic at all.

I am in a campaign mission outside of a convoy that is escorted by two destroyers. It is mid-1940s so there is no radar. My AI cheats (drawn circles on the map ) show that I am entering the zone where the AI can hear me with its sonar/hydrophones when [B]Im on the surface[B] in 15 m/s wind at one third power from 4300 meters away at night! Granted there is no fog at all but there is overcast and we are talking at night with 15 m/s wind.

Now maybe on a calm, still night with maybe some fog A destroyer MIGHT be able to hear me from a dead stop if it wasn't making any engine noise itself and I was very close and high-power but certainly not from a destroyer with its own engine noises and certainly not from 4300 meters away!

I didn't think that the destroyers passive sonar was capable of detecting submarines on the surface just like as if they were underwater.

So I tested some more and waited until heavy fog. The destroyer had no problem following me around in the zero visibility and I have to guess it was only my engine noises on the surface. This is rather absurd. He couldn't see me because outside his vision circle and I was on the surface and I couldn't see him.

Can this be adjusted? I just don't find it feasible that a submarine engine on the surface could be heard from 4300 m away at one third power in 15 m/s wind.

Thoughts?

Elphaba 09-29-16 03:13 PM

[QUOTE=kevinsue;2437648]The TWoS mod is very stable and just about every problem that people encounter is due to not following the install instruction precisely. The tutorial cannot be started or played with any mods but it must be started to initiate the required files in the SH5 folder in My Documents which is where all future player and campaign info is stored. Once the tutorial has started and you exit out of the game, the CareerHistory.cfg in the My Documents SH5 folder can be modified to read: HasCompletedTutorial=true. /[QUOTE]

Ok thanks to everyOne who replied with advice, and to you for the English voices mod. Awesome!

LTD_ 09-29-16 09:32 PM

About to start my SH5 career at last. TWoS looks extremely impressive and I'm currently in process of downloading/installing it.

First things first, does Das Boot Sound Mod for SH5 work with this?
http://www.subsim.com/radioroom/show...=163390&page=9

elder_gutknecht 09-30-16 03:01 PM

I have received an encrypted message, but i donīt have the enigma mod activated, it says
IUND ERST ANDN OTHI NGGG

svedan 09-30-16 07:24 PM

Quote:

Originally Posted by elder_gutknecht (Post 2438098)
I have received an encrypted message, but i donīt have the enigma mod activated, it says
IUND ERST ANDN OTHI NGGG

I get encrypted messages too with the mod disabled. Decoded a couple of them and concluded that I got two identical messages within an hour. One of them was encrypted the other was not. So it seems like i'm not missing any orders anyway.

skin-nl 10-07-16 11:06 AM

Hi Vecko

I installed TWOS 1.06 test version with part 1 and 2, everything works perfectly only in the chart section. The pointer is way of so plotting the course and distance is a little bit difficult. Is this a known problem or am i the only one.

gr Michael

vdr1981 10-08-16 08:12 AM

Quote:

Originally Posted by skin-nl (Post 2439259)
Hi Vecko

I installed TWOS 1.06 test version with part 1 and 2, everything works perfectly only in the chart section. The pointer is way of so plotting the course and distance is a little bit difficult. Is this a known problem or am i the only one.

gr Michael

Your issue is not megamod related...


All times are GMT -5. The time now is 06:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Đ 1995- 2022 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.