SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   SH5 Mods Workshop (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=249)
-   -   [REL]The Wolves of Steel - SH5 Megamod (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=210703)

Jimbuna 04-03-21 12:29 PM

Quote:

Originally Posted by Sirrvs (Post 2739631)
I believe it just means that it's not a good idea to enable the addon and then load a savegame at sea in the middle of a mission because that can cause glitches. Better to wait until your savegame is in port, then enable the addon, then set sail. No need to disable it each session.

Rgr that :yep:

SixthFall 04-11-21 03:44 PM

Quote:

Originally Posted by Sirrvs (Post 2739528)
Thanks, I found an option to put the name and type of ship on the periscope (as in my screenshot below), but specifically, I was wondering if there's a way to automatically bring up the targeted ship in the recognition book, in case I want more info on the ship? I tried clicking on the name, but it didn't do anything.

Sorry for the late reply, but it's here: go to the SOAN tab, enable the option that says "automatically enable charts and open SOAN to identified unit" then once you lock the target, open the weapons officer tab on the officer bar in game, click the button to identify the target and it will open up the recognition manual to the correct page for ya.

Macgregor the Hammer 04-12-21 10:17 PM

Does 2.2.24 still use thermal layers? I've gone to ~150m and yet to find one. I've been in the Baltic, which is unlikely, North Sea, Norway Sea and the Atlantic and without any luck.

Insights? :hmmm:

Sirrvs 04-12-21 11:52 PM

Quote:

Originally Posted by SixthFall (Post 2741804)
Sorry for the late reply, but it's here: go to the SOAN tab, enable the option that says "automatically enable charts and open SOAN to identified unit" then once you lock the target, open the weapons officer tab on the officer bar in game, click the button to identify the target and it will open up the recognition manual to the correct page for ya.

No worries, thanks, it works great now! :Kaleun_Salute:

Belmondo 04-14-21 04:53 AM

Excuse me is there a more readable and larger compass?

GrenSo 04-14-21 05:33 AM

Quote:

Originally Posted by Belmondo (Post 2742194)
Excuse me is there a more readable and larger compass?


What do you mean exactly?

Belmondo 04-14-21 08:05 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by GrenSo (Post 2742200)
What do you mean exactly?

I mean the larger compass dial.

Sirrvs 04-16-21 08:25 AM

Quote:

Originally Posted by SixthFall (Post 2741804)
Sorry for the late reply, but it's here: go to the SOAN tab, enable the option that says "automatically enable charts and open SOAN to identified unit" then once you lock the target, open the weapons officer tab on the officer bar in game, click the button to identify the target and it will open up the recognition manual to the correct page for ya.

Thanks again for this! But just wondering, is it normal that for some ships the auto-identification and the recognition manual don't work? For example, I was playing last night and my officer identified a troop transport with no problem, and it brought up the manual automatically. But then a Granville freighter came along and when I clicked "Identify target", nothing happened. No name, no recognition manual. I had to identify it the manual way (turning auto-TDC off). I think I read somewhere this might have something to do with "cloned" ships but wasn't sure what that meant.

vdr1981 04-18-21 04:20 AM

Quote:

Originally Posted by Sirrvs (Post 2742551)
Thanks again for this! But just wondering, is it normal that for some ships the auto-identification and the recognition manual don't work? For example, I was playing last night and my officer identified a troop transport with no problem, and it brought up the manual automatically. But then a Granville freighter came along and when I clicked "Identify target", nothing happened. No name, no recognition manual. I had to identify it the manual way (turning auto-TDC off). I think I read somewhere this might have something to do with "cloned" ships but wasn't sure what that meant.

Yes, it's normal since in some cases multiple cloned units have only one common rec.manual entry...:yep:

Wolfynator 04-18-21 08:25 AM

Need help with tutorial
 
Hi, I just installed this mod and going through the tutorial scripts, but I'm stuck at the "manual tdc 90 deg" one. It asks me to press space to track the target and a yellow marker appears on the map, but after 10mins in-game-time the yellow marker is still at the exact same spot.

Am I supposed to update the position somehow? The yellow marker doesn't even have the correct bearing as reported by XO.

Edit: After messing around, I think I got it figured out. Yellow marker was not the target but a map fix of my current location, and I have to manually calculate the location of the target on the map.

Aktungbby 04-18-21 03:48 PM

welcome aboard!
 
Wolfynator!:Kaleun_Salute:

Reuds 04-19-21 04:25 PM

Ahoi everyone,
I ran into a problem. I lost my CD so I bought a Uplay key, installed Sh5, it worked just fine, but after installing TWOS, when I try to open the game with Uplay Connect, it prepares the launch, and then I a get a window saying: "Game startup failed. Please check Uplay installation. If I try to start the game through the exe, Uplay wants me to give in an activation key? But if I enter my Key it says it is already used, I mean, of course, I used it to activate it into my Libary. Had anyone else related Problems and knows how to solve it?

EDIT: Donīt be a Reuds, read the Instructions.

Lugermann 04-19-21 11:55 PM

Quote:

Originally Posted by Belmondo (Post 2742194)
Excuse me is there a more readable and larger compass?

No mods, only changing two parameters in TWoS OFEV:


SH3 style:

https://i.postimg.cc/L6kpNH8p/sh3s.jpg

The compass maximize only when I move the cursor over the compass.

https://i.postimg.cc/VkPxC2qV/compass.jpg[

SH5 Enhanced style:

https://i.postimg.cc/xTg09fDP/sh5.jpg

Repeat: no mods, only changing parameters in OFEV.

Sirrvs 04-20-21 08:40 AM

Quote:

Originally Posted by Lugermann (Post 2743314)
No mods, only changing two parameters in TWoS OFEV:

Actually, while your dials are the same size as the default ones, they do look different. I quite like them. Are they part of a mod?

Belmondo 04-20-21 01:29 PM

Quote:

Originally Posted by Lugermann (Post 2743314)
No mods, only changing two parameters in TWoS OFEV:


SH3 style:

https://i.postimg.cc/L6kpNH8p/sh3s.jpg

The compass maximize only when I move the cursor over the compass.

https://i.postimg.cc/VkPxC2qV/compass.jpg[

SH5 Enhanced style:

https://i.postimg.cc/xTg09fDP/sh5.jpg

Repeat: no mods, only changing parameters in OFEV.

I meant such as below


All times are GMT -5. The time now is 03:44 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Đ 1995- 2022 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.