SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   SH5 Mods Workshop (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=249)
-   -   [REL]The Wolves of Steel - SH5 Megamod (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=210703)

THE_MASK 06-10-15 03:04 PM

Quote:

Originally Posted by PaulB (Post 2320117)
@BERBSTER: vdr posted a new tonnage bar fix a few posts ago. I assumed this was to be installed after everything else and included improved fixes. I just installed it since I was ready to start a new campaign.

I removed it from JGSME now and it seems to work.

@kevinsue: yup, that's precisely what I was doing, but clicking on that tick mark would only give me the shaded operations area without the 'request mission' button. Date-control of missions shouldn't have been an issue as I was only trying to get the coastal waters mission after starting the first campaign.

Edit: next issue: CTD on exiting Brest harbour on first mission of "Black Pit" campaign. Arghh. Forgot to save/reload in bunker though, let's see if this fixes it..//update: it did :)

Looks like something screwed up with install/Menu .

PaulB 06-10-15 03:42 PM

Quote:

Originally Posted by vdr1981 (Post 2320160)
that was for sobers, or other standalone modlists...:yep:
Ah ok, failed to grasp this


Game save/reload in bunker is mandatory every time you start new campaign, using silentotto cheat or without it...

So now is OK I guess?

Yes is is fine so far :) First patrol with real navigation too...have one question though...
Why is it that the tool helper compass rose seems to have degree marks opposite to what one would expect? I would expect 0 at top, 180 at bottom, 270 at left and 090 at the right. Well, mine is opposite. Am I missing something in terms of how the tool is to be used? (screenshot available if needed)...Obviously this way when plotting a course you have to take your heading from the first point of the course's intersection with the rose, rather than the "outward" point. But why is it so?

THE_MASK 06-10-15 03:48 PM

Quote:

Originally Posted by PaulB (Post 2320175)
Yes is is fine so far :) First patrol with real navigation too...have one question though...
Why is it that the tool helper compass rose seems to have degree marks opposite to what one would expect? I would expect 0 at top, 180 at bottom, 270 at left and 090 at the right. Well, mine is opposite. Am I missing something in terms of how the tool is to be used? (screenshot available if needed)...Obviously this way when plotting a course you have to take your heading from the first point of the course's intersection with the rose, rather than the "outward" point. But why is it so?

http://www.subsim.com/radioroom/show...79&postcount=4

PaulB 06-10-15 04:16 PM

Still can't find an explanation.
A compass rose on any map in the world would look like this:
https://www.google.com/search?q=comp...%3B2400%3B2341

In SH it is opposite (180 at top, 90 at left side).
My assumption is that this is so that a person would find it easier to understand which of the two reciprocal headings one should go for? In your picture there, 245 degrees is the first marking of the compass rose that the rhumb line meets in the desired direction of travel. But in any actual map I've seen, the rose would be opposite, and you'd see 245 degrees on the other side of the compass rose. In other words you'd get your heading off the marking at the point where the rhumb line is 'exiting' the compass rose (in the desired travel direction).


This might be trivial, I can make do with the tool as it is, I just wonder why it was designed in this manner. Probably because it is easier to just draw a line and read the heading at the edge of rose instead of having to draw a line and then put the rose over it to see where it intersects said line.

THE_MASK 06-10-15 04:50 PM

http://i59.tinypic.com/opv4ls.jpg
You can rotate that outer bezel with the mouse wheel as well .

THEBERBSTER 06-10-15 06:33 PM

Right clicking with the mouse on the inner dial puts 180 at the top.

http://i61.tinypic.com/ymex1.jpg

http://i60.tinypic.com/svgq5f.jpg

http://i60.tinypic.com/2rqd99u.jpg

Very useful tool for real navigation as it saves having to use a calculator to add and subtract the bearings.

Peter

PaulB 06-10-15 11:54 PM

Thank you!!

veenee 06-11-15 02:49 AM

Quote:

Originally Posted by THEBERBSTER (Post 2320197)
Right clicking with the mouse on the inner dial puts 180 at the top.

http://i61.tinypic.com/ymex1.jpg





Very useful tool for real navigation as it saves having to use a calculator to add and subtract the bearings.

Peter

Can I get this tool without switching Real Navigation on?

THEBERBSTER 06-11-15 03:41 AM

Hi venee

The tool is used on the navigation map.

The mouse curser is pointing at it in the picture.

To use it just drag it out and place it where you want.

http://i57.tinypic.com/bf19c6.jpg

Open the mega mod zip file.
Open the 3rd folder The Wolves of St...
Go to the New_Ui's_TDC_7_5_... folder showing 27 135 427
Open Documentation
Go to the 3rd PDF file Compass Tutorial
Go to the Copy Tab
Press Ok

You should now have your copy readily at hand.

The mouse wheel moves the outer dial 1 degree at a time.
To move the dial quickly, place the curser on the outer dial and hold down the left mouse button and then move the mouse.
To change to 180/360 at the top place the mouse curser in the inner dial and right click the mouse button.

Peter

veenee 06-11-15 05:26 AM

perfect, thanks!

kevinsue 06-11-15 10:55 AM

Torpedo loaders on strike!!
 
:oDid an attack on a convoy and the Torpedo guy was injured when we were depth charged. We escaped with some damage but when the Weps icon returned to normal, i.e healthy again, the torpedo in #2 tube remains at 28% loaded and will not progress further. There is no damage to the tubes or anything else except the Stbd Diesel and Fwd diveplanes so there is no reason why they shouldn't be loading. I have 4 torpedoes remaining and the remains of a big fat convoy to contend with but no loaded torps!!:wah:

N.B Silent running is OFF ; "Wake up crew" patch is activated in Generic Patcher ; Fwd torpedo room crew unresponsive, staring vacantly like people suffering from post traumatic stress disorder or possibly possessed by some kind of zombie virus. Here is a picture of Kurt Faust, the Weps officer in his current mental state!

http://i60.tinypic.com/mab51y.jpg

Could also be some Union issue with rolling stoppages because prior to repositioning to a new assigned grid, the Watch crew flatly refused to go up an the bridge and the planesmen stayed at their stations when surfaced. :hmmm: They finally got back on the job and now the fwd torpedo room loaders are on strike!! Sigh.........who next I wonder? Survive a pounding by 3 DD's and will now probably die from starvation because the cook will more than likely walk off the job in support!...bloody commo's!
:Kaleun_Mad:

MCM 06-12-15 04:09 AM

You guys doing such an amazing job: I have no glue about programming but can imagine how much work an effort you are putting in this!!! This is outstanding, just WOW :D:up:

I am not used to the keyboard, can I use this mod? "Keyboard Deutsch V0.6F"
When to install? At last?

And: Is the "nvidia missing lights" fix included or do I have to install this too?

THX again
McM

THEBERBSTER 06-12-15 04:28 AM

Hi MCM

"nvidia missing lights" is in my tutorial downloads section.

Peter

MCM 06-12-15 05:10 AM

Yes I know but my question is if I can/should/have to install this mod too if I have a nvidia card and if I have to install this last? And if it is possible to change to keyboard by a mod?

THX THEBERBSTER for the fast answer
Oli

Sjizzle 06-12-15 06:20 AM

Quote:

Originally Posted by MCM (Post 2320514)
Yes I know but my question is if I can/should/have to install this mod too if I have a nvidia card and if I have to install this last? And if it is possible to change to keyboard by a mod?

THX THEBERBSTER for the fast answer
Oli

the nvidia fix is for the light bulbs if i remember as well and yes u can change all key bindings from the command.cfg file ....


All times are GMT -5. The time now is 02:51 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1995- 2023 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.